990404 #45


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I dag var jag inne en snabb vända på arbetet i en dryg timme. Jag kände pressen att gå dit eftersom vi är långlediga, och jag vill ha det drägligt på jobbet på tisdag. Bara för att jag har ledig påsk, betyder det inte att verksamheten stannat upp på sjukhuset. Trots allt var där väldigt tyst, lugnt och skönt i dag. Avdelningen var tömd till en tredjedel. Synd att man inte jobbar schema. Tänk så mycket man hunnit när alla telefoner är tysta.

När jag gick ut i morse var det knappt tio grader varmt. Alltså tog jag vinterjackan. Två timmar senare var det rejält varmt och allt folk som var ute på söndagspromenaden gick enbart i t-shirts. Lite överdrivet, för varmt var det ändå inte. Men visst, vad ska man ha på sig nu när det är minusgrader på morgonen och nästan 20 grader varmt på dagen? En besvärlig period, som förhoppningsvis snart går över för att istället bli konstant varmt ute. ”En fluga gör ingen sommar” heter det ju, men visst är det mer sommar än vår just nu. Även om jag inte sett en fluga ännu. Tänk om detta är sommaren? Hjälp, så hemskt! Det är ju bara den 4 april, men man kan aldrig vara riktigt säker här i Skåne. Våra somrar är numera monsunliknande; kraftig blåst och ständiga kraftiga regnskurar. Att solen lyser som i dag tillhör ovanligheterna.

Som jag tidigare berättat om i min dagbok, så är jag innerligt trött på alla tidningar, särskilt kvällstidningar, som enbart säljer på sex. I alla söndagsbilagor vimlar det av dylika artiklar. Var kommer alla reportage ifrån? Vem har till uppgift att skriva detta? Visst, det kan vara roligt att läsa, men när man beklagar sig över barnövergrepp i tidningarna samtidigt som man skriver om sex på ett sensationellt sätt på nästa uppslag, kan man börja undra över lämplighetsgraden.

I dag fanns det i Expressen en test där man skulle se ”Vilken sextyp är du?”. Eftersom självkännedom är något positivt, så nappade jag naturligtvis på det. Mina kommentarer följer efteråt. Efter mycket komplicerad huvudräkning (född dag 16, 1+6=7, alltså en ”sjua” i testet) kunde jag läsa om mig själv:

Din styrka i sängen: Du avgudar din partner och får henne att känna sig som guds gåva till mänskligheten. Och jag som trodde jag var guds gåva till mänskligheten

. Din svaghet i sängen: Du är en drömmare, och du föredrar att älska på avstånd. Ja, jag är en drömmare… Det där med ”föredra” vet jag inte, det bara blir så när alla som ser mig flyr skrikande i panik med håret på ända.

Din drömkväll: Telefonsex samtidigt som du tar dig ett bad. Öh? Va? Sladden till telefonen är inte så lång som till badrummet.

Din idealpartner: En rockstjärna i skatteexil som ger dig spänning och glamour. Eh? Idealpartner?? En kriminell bohemisk trubadur?

Dina hemliga sexfantasier: 1. Du drömmer en hel del om gruppsex. Vadå drömmer? Gruppsex låter så trist. Föredrar ménage à trois även om det begränsar det till tre. 2. Ibland gillar du att känna smärta i samband med sex. Ja, om ”ibland” betyder ”aldrig”! 3. Du gillar att se dig själv som en romersk slav som tillfredsställer sin härskarinna på det enda sätt du kan… Vad betyder ”…”? Vadå ”det enda sätt”? Hur kan de veta det??

Jag undrar hur de gjorde researchen till sextestet. Man kan tydligen vara olika typer. Det här med hemliga sexfantasier var riktigt spännande. Där fanns så många förslag…

  • Du skulle gärna gränsla en snygg ung makthavare på hans/hennes chefsrum. Vita huset nästa? (En etta)
  • Att älska bakom ett exotiskt vattenfall, med en båtlast av ovetande turister på andra sidan fallet.(En tvåa)
  • Du gillar mat. I dina drömmar ser du dig själv som ett sagolikt smörgåsbord. (En trea)
  • Tanken på en hemlig träff i biktstolen med en ung präst får dig att rysa av välbehag. (en fyra)
  • Att få framträda på en offentlig plats, med ställningar tagna ur boken ”Kama Sutra” får dig att rysa. (en femma) Väldigt vad de ryser!
  • Du står vid ett rullande band med unga män/kvinnor och du ska välja en. Yes! (en sexa)
  • Du älskar tanken på klibbiga svartröda underkläder. (en åtta)
  • Du älskar tanken på att vara Bonnie som tar sig en snabbis med Clyde i en stulen bil (eller tvärtom). (en nia)

Hm, stämde det in på just dig? Eller stämmer allt in på artikelförfattaren? Jag lär få leva i ovisshet.

Det är konstigt det här med påsk. Det är påskdagen och först nu kom jag tänka på det kristna budskapet, med Jesu korsfästelse o.s.v. Jag har hela tiden tänkt på häxor, och då menar jag inte påskhäxor, utan fullt normala häxor. Ja, jag ser dem som normala. De är betydligt mer jordnära än vi andra dödliga. Jag var i går kväll inne och tittade på diskussionsgruppen för Wicca, och kunde inte tro mina ögon. Är de helt pucko? Det verkade vara ungdomar som sensationellt upptäckt något udda och spännande. Man skrev ”jag är en god/ond häxa/trollkarl, jag kan inget men vill gärna bli lärling”. Överdos av ”Sabrina – tonårshäxan” som visas på trean? När jag tänker efter så var det nog påskhäxor som deltog i Wiccas diskussionsgrupp.

||||| 0 I Like It! |||||