Dagbok på Nätet – en del av Succé


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Nu har jag rensat färdigt bland dagbokslänkarna på Dagbok på Nätet. Där var 190 länkar. 134 raderades. 56 behöll jag. Deprimerande.

Det jag upptäckte var hur skräpigt det är på nätet – så många sidor som bara ligger orörda sedan flera år tillbaka. Som förfallna fornminnen. Men majoriteten åkte ut ur DpN p.g.a. att man tagit bort sin återlänkning till Succé – Dagbok på Nätet. Antingen har man inte tyckt det varit estetiskt tilltalande, eller så har man glömt det i alla sidmodifieringar och bloggbyten. Några hade också flyttat sina bloggar till andra domäner utan att uppdatera sin information på Succé.

Jag var hård. Jag förvarnade ingen om att länkningen skulle tas bort. Regelverket är känt. Trots allt så har man godkänt och åtagit sig att uppfylla våra enkla små regler. Så – har man fallit bort och vill komma med igen så får man logga in på Succé och begära ny länkning.

Update – hur man gör!
1. Du är redan medlem på Succé (krav, medlem blir man genom särskild ansökan och om man har ett bloggarkiv på minst två månader med frekventa uppdateringar). Logga in.
2. Du kommer till din profilsida. Överst finns en bildknapp där det står ”Bli länkad från DpN”.
3. Fyll i dina uppgifter.
4. Admin kommer att kontrollera ansökan och skicka ett godkännande om länkning.
5. Men glöm inte att först ha länkat till Succé – Dagbok på Nätet från din blogg innan du skickar ansökan.

Men det kan faktiskt vara så illa att jag råkat radera någon som uppfyllt regelverket. Jag har verkligen försökt att finna återlänkningen, men det är inte alltid så lätt. Den ska ligga synligt på dagboks-/bloggsidan och inte på någon speciell länksida. Den länk man angett på Succé ska dessutom gå direkt till dagboken/bloggen och inte till någon indexsida där man får leta först efter bloggen och sedan efter återlänkningen.

Det är tråkigt att Dagbok på Nätet-länkningen förfallit så. Min erfarenhet säger mig att de flesta besökarna på min sida kommer från DpN och inte från pingsidor eller Google. Så det lönar sig att uppdatera sin information på DpN om man vill ha besökare. Om inte annat så är det kultur att vara med i DpN – förmodligen Sveriges äldsta länksamling. Som tyvärr lever en tynande tillvaro.

||||| 0 I Like It! |||||