Konsekvenser av en skvätt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Nej, jag får inte bli spermadonator. Trots allt så hade jag väl hoppats lite, men sjukvården har regelverk. Som att man måste vara frisk. Undrar egentligen hur de definierar ”frisk”? Nåja. Kanske jag borde ha förstått detta eftersom jag inte får donera blod heller. Men eftersom jag ologiskt nog får donera organ, så hade jag även hoppats på sperma.

En punkt var också att man inte skulle ha ärftliga sjukdomar. Det förvånade mig. Alla människor har ärftliga sjukdomar. Skillnaden ligger i att det inte bryter ut hos alla, men man för dem vidare. Ingen människa borde därmed få skaffa barn.

Varför tankar på spermadonation? Jag vet inte riktigt. Nu är det förbjudet med privata donationer, men vem kan väl kolla hur ett barn kom till världen? Jag donerar gärna om jag kommer undan ansvar och band. Frisk är jag kanske inte, men det är inget som är ärftligt. Bara genetiskt vilket betyder att det är tombolautfall. Värt risken?

Kanske jag bara upptäckt min egen dödlighet och sörjer den. Egoisten i mig sörjer.

||||| 0 I Like It! |||||