Den spökande tanden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det har gått en vecka sedan jag var hos tandläkaren för provisorisk rotfyllning nr 2. Nr 1 hade jag fyra veckor tidigare och vid det tillfället fick jag antibiotika p.g.a. inflammation i käken. Vid förra veckans besök konstaterades att inflammationen förmodligen inte var helt borta men att jag skulle känna efter i dag. Förra veckan ömmade det efter kanalrensningarna och mycket riktigt så är det först nu jag kan avgöra hur det egentligen känns. Över helgen har det ökat i styrka – jag har kvar inflammationen. Inte särskilt käckt. I minst sex veckor har jag gått med en inflammation i käken där antibiotika inte hjälpt. Därför ska jag nu påbörja kur nr 2.

Av två anledningar vill jag få bort inflammationen (förutom att det gör ont).

1. Rötmånad i antågan.
2. För att kanalerna ska vara rena tills rotfyllningen i slutet av augusti.

Hm. Jag kan nog komma på en tredje anledning.

3. Inflammation i övre munhålan är inte bra med tanke på att benstrukturen i skallen där är porös. Bakterier/virus (måtte det inte vara virus – varför då ta antibiotika?) leter sig lätt upp till hjärnan och ger hjärnhinneinflammation. Man ska alltid vara försiktig med infektioner/inflammationer som finns i de trakterna.

Om en halvtimme fanns receptet att hämta på aptoteket. Tror ändå jag väntar tills i morgon med att ta första tabletten. Det är för sent på dagen för att hinna ta tillräckligt med tabletter för att få den rivstart som krävs.

Det är varmt, det är hög luftfuktighet. Inte bra. Inte konstigt att inflammationen frodas.

||||| 0 I Like It! |||||