Garnityr

Sommarföljetången fortsätter även i höst. Den där som började den 5 juni då jag akut fick uppsöka tandläkare då jag fått infektion i käkbenet p.g.a. att karies gått in i en pulpa och dödat nervtrådarna. Då rensades kanalerna. En månad senare rensade man kanalerna igen. Infektionen i kanalerna och upp i käkbenet hade inte gått tillbaka trots antibiotika. Så jag fick en ny antibiotikakur.

Så långt har jag redan berättat tidigare. Nu en update. Fortfarande kan ma inte rotfylla tanden då infektionen finns kvar. Efter tre månader, två antibiotikakurer och två kanalrensningar. I ytterligare en månad ska jag vänta innan man en tredje gång rensar kanalerna, därefter ytterligare några månader där man hoppas infektionen ska försvinna. I den bästa av världar kanske rotfyllningen kan ske i vinter eller till våren. Fortfarande har jag ont, kan inte röra vid högersidan av tänderna i munnen, har bara en halv tand eftersom den senare ska rotfyllas och kronan byggas upp. En hopplös följetång.

Problemet har gjort att jag bara kan tugga på vänster sida. Konsekvens: En tand har gått sönder. Den har man fått bygga upp akut nu eftersom jag bara kunnat tugga med framtänderna samt har ont både på höger och vänster sida p.g.a. en inflammation och en infektion samt två trasiga tänder, en på varje sida.

Ändå är det ganska mysigt hos tandläkaren. Jag ligger bra i stolen och gapar duktigt. Inget obehag alls. Så det gör väl inte så mycket att jag aldrig blir färdig där, även om det hade varit skönt att få höra att behandlingen avslutas. Hur mycket jag betalar? Inte ett öre. Åtminstone inte mer än de 150 kr/månad som försäkringen går på. Det har verkligen lönat sig.

||||| 0 I Like It! |||||