Fördröjningar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Fullt medveten om Försäkringskassans långa handläggningstider, blev jag ändå nyfiken. Hur länge ska jag vänta på besked? Vid en kontroll via deras hemsida såg jag att min typ av ärenden under pågående förseningar kan ta mellan 6 och 8 veckor. Hm. Verkligen hm. Jag har väntat i 14 veckor! På FK:s hemsida uppmanades man att ringa dem om man väntat åtta veckor utan besked.

I Västnytt förra veckan sa de att telefonkön var på 400 personer om man ringde FK. Nja, inte för mig. Där var 40 före och det tog inte mer än tre minuter så var jag framme i kundtjänst. De tittade på mitt ärende och blev lite förvånade. 14 veckor?! De kopplade mig genast till en handläggare. Som var lika chockad. 14 veckor?! Mitt ärende var inte ens påbörjat, men man lovade att genast prioritera detta. Öh, prioritera? Jag borde varit först i prioriteringshögen de senaste sex veckorna. Men jag nöjde mig med detta. Ingen ko på isen. Jag klarar mig. Kommunen har lagt ut under tiden, men jag blir återbetalningsskyldig en fin liten slant. Så det jag förväntas få från FK går direkt till kommunen. (Nej, inte socialen – så desperat är jag inte, det rör handikapp).

I dag har hämndtjänsten varit här. Varför de är så våldsamma vet jag inte. Modemet åkte i golvet (men jag får ju ut detta på nätet, så modemet klarade sig väl). Fjärrkontrollerna till tv/dvd lade de på golvet och trampade på (jo, det är sant). Ny bedömning om jag är berättigad till hämndtjänst ska göras innan denna månads utgång. Jag lär ha lite klagomål, för jag är på gränsen att säga upp bekantskapen.

Migrän. Jag har migrän i kväll. Och jag som har så mycket hemläxa att göra i kväll inför morgondagens arbetsmöten. Och så har jag fått en bok som jag beställt. Äntligen har boken översatts (nyöversättning?). Som jag väntat. Ken Follets Svärdet och spiran. När jag nu ska ha tid att läsa den…

||||| 0 I Like It! |||||