Way back in time


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Jerry, min personliga inspirationskälla.

Första gången jag…

åt tacos: I mitten av 90-talet gick jag ut med jobbet och åt. Det var en tacorestaurang. Jag tyckte det var gott men har därefter aldrig ätit det annat än att jag ibland gör kycklingwraps med tortillabröd.

körde bil: Hösten 1987 när jag fick börja övningsköra. Det var med fadern, och med moderns bil. Jag hade aldrig suttit bak ratten på en bil och blev chockad över hur trögt det var att svänga med ratten (kanske för att det var vinterdäck på barmark). Säkert en hel meter körde jag innan fadern sa stopp och hänvisade mig till körskola.

sov i tält: Som nyfödd, på Kiviksmarknad. Alltså 1970. Modern har förklarat att hon ångrar detta i efterhand, att hon inte förstod hur komplicerat det var att ha en nyfödd i ett tält.

drack alkohol: Som 2-åring, 1972. Jag tvingades i en snaps med brännvin. Själt tror jag att jag var nyfiken och att någons omdöme försvunnit efter att själv tagit några snapsar. Men jag minns detta mycket väl än i dag. Smärta! (Det brände).

fick ett jobb: Som 14-åring, 1984, fick jag ett sommarjobb som lokalvårdare.

stod på scen: Kan jag ha varit 10-11 år? Scouterna hade varje år teaterpjäser som uppfördes och jag var med i flera år. Första rollen var som Kråk-Per i Klas Klättermus. Andra bejublade roller jag haft är Passpartout (betjänten) i Värden runt på 80 dagar, Rulle (och Julle) i Pelle Svanslös samt en av ”gubbarna på balkongen” i Mupparna. Man kan väl säga att jag har scenvana även från senare tid.

svimmade: Också någongång mellan 11-12 år nåt. Också med scouterna. Vi firade Svenska flaggans dag i en park och det var hett. Vi var tvungna att i timmar stå i givakt. Jag stöp. Minns att plötsligt satt det en massa folk runt mig där jag låg raklång i gräset i full scoutmundering.

svarade på en fånig enkät: Det väntar jag fortfarande på. Eller, jag skulle nog inte svara på något som jag inte kunde stå för.

||||| 0 I Like It! |||||