Om ditten, om datten


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Dödens väntrum – den korrekta beskrivningen av min arbetsdag. För jag föreställer mig att det är en lång väntan. Frågan är bara på vad. I mitt fall – för dagen – något att göra. Det var verkligen en sådan där dag som jag förutspått; inget att göra. Jag gick verkligen runt och letade arbeten hos andra, men det var lika tomt där. Så äntligen under eftermiddagen, ett möte. Som skulle vara ett par timmar och som brukar innehålla häftiga diskussioner. Vad hände? En timme, väldigt avslaget, inget att diskutera. Så jag fick gå tillbaka till jobbet och fortsätta lyfta på pärmar och papper för att försöka finna något att göra. Men jag fann inget att göra.

Om dagen var seg, så tror jag inte att veckans övriga dagar blir det. I morgon är jag ledig, sedan ska jag på utbildning, därefter ska jag få sova ytterligare en dag, och sedan hoppas jag det är full rulle på jobbet igen.

Jag gick igenom vårens inbokade möten. Hittills har jag bara fått ihop 15 möten (som jag känner till, fler tillkommer garanterat).

I dag beställde jag bil för julafton. Jag ska ju jobba då. Som vanligt. För nionde året på rad fick jag slåss med flärdtjänsten då ingen verkar arbeta mer än jag av alla resenärer. Jag kan inte boka bil för morgonen julafton och vara säker på att jag är framme i tid. Trots att de hämtar mig en timme innan – vilket i praktiken innebär att de skulle kunna köra fram och tillbaka mellan mitt hem och jobbet fyra gånger. Jag har fått en hemkörningstid (hemkört??) som jag heller inte kan vara säker på. De kan ringa en timme innan arbetsdagen är slut och säga att de hämtar mig då – annars får jag vara utan bil. De styr och ställer verkligen över mina arbetstider – också övrig tid på året, men särskilt jul och nyår. För det är viktigare att köra gamla dementa tanter på julen som inte har någon tidsuppfattning än prioritera dem som åker till och från sitt arbete.

Jag förstår nog inte riktigt att det är jul nästa vecka. Min ”ledighet” (fridagar) infaller först juldagen. Hm. Måste komma ihåg att lagra upp med snus inför alla julstängningarna. Självklart stänger snusboden. De hade ju stängt hela sommaren utan att meddela om det. Hoppas bara de har öppet hela denna vecka.

||||| 0 I Like It! |||||