Inte jobbrelaterat, kan vi säga


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Frågor jag såg hos Kim 2007-04-26 och som jag lånade 2007-04-26. Jag tänkte att det var dags att besvara dem igen.

Vill du bli chef?

Nej, jag är nog mindre intresserad nu jämfört med tidigare. Jag har väldigt mycket utveckling i arbetet ändå och det ger frihet när man inte har ett ”riktigt” ansvar. Karriär för mig innefattar just nu inte att bli chef. Jag tänker inte söka några sådana tjänster. Däremot, blir jag tillfrågad…

Har du haft sex på jobbet?

När lär jag aldrig få ett chefsjobb om jag svarar ja på den frågan.  (Märker ni att jag inte svarade ja eller nej?)

Förutom Sverige, vilket land skulle du vilja arbeta i?

Hade frågan varit ”land att bo i”, så hade jag svarat Kanada. En arbeta i? Om jag ser till min speciella yrkeskompetens så finns där egentligen bara två länder; USA eller Australien.

Behöver fackets makt försvagas i Sverige?

Fackets makt är tillräckligt svagt. Det borde kanske jag som facklig inte säga, men vi har väldigt få och begränsande lagar som står på medarbetarens sida. Alla förändringar man vill få till stånd ska ske genom samtal mellan arbetsgivare och fack, där arbetsgivaren ändå är den som fattar beslutet. Arbetstagarens enda äss är att denne äger sin anställning, men i slutändan kan arbetsgivaren ändå göra sig av med personal med motiveringen ”arbetsbrist” även om det inte är sant. Å andra sidan… Facket är sina medlemmar, och medlemmarna är få och apatiska.

Säger du vad du tycker på jobbet?

Ja, jag har väldigt svårt för att hålla tyst. Och jag backar aldrig.

Vad är det första verktyg du som chef för interninformationen skulle installera?

Informationsvägarna är tydliga som de är, men kunskap saknas vad gäller att använda sig utav de verktyg som finns. Många kollar inte sin mejl eller läser på intranätet – för de vet inte hur de tekniskt ska använda mejlprogram och webbläsare. Ordentlig utbildning behövs kring detta. Egentligen är det inte så konstigt att kunskapsnivån är så låg, för medelåldern är hög, man har inte datorvana (eller datautbildning) och man tycker det tar tid att själv aktivt söka information eller förstå den. Man får också tänka på att dessa tekniska ting införts över åren utan att personal fått någon utbildning.

Tror du på jämlikhet mellan könen?

Nej. Faktiskt inte. Jag menar, det är något jag personligen vill uppnå, men jag tror aldrig att det kommer att bli så. Någon 50-50-balans kommer aldrig att uppnås.

Har du stulit från jobbet?

Jag har lånat block och pennor. Per definition innebär det stöld eftersom jag tagit med mig saker från jobbet. Förklaringen till mitt kriminella beteende är att jag har många arbetsplatser och möten som geografiskt inte ligger i anslutning till mitt arbete. Jag återbördar dock stöldgodset även om det decimeras för var gång.

Har du fuskat med lönen?

Ja, enligt lönekontoret som brukar göra fel trots att de förnekar det. Så jag har varit återbetalningsskyldig tusentalskronor.

Har du blivit förälskad på jobbet?

O, ja! Men det är länge sedan nu och det har inte lett till något… bestående.

Vet du något riktigt smaskigt om en kollega som du aldrig har berättat?

Japp! Mest för att kollegan själv tycker det är smaskigt, vilket det inte är. Det är helt enkelt inte något som är värt att återberätta.

||||| 0 I Like It! |||||