Jobbmejl


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Sånt här gillar jag inte! Fick ett mejl:

Mailfiler med fler än 1000 mail i Inkorgen belastar mailservrarna oerhört hårt.
För att öka tillgängligheten till mailen har därför ett antal av de äldsta mail som låg i din inkorg flyttats till en mapp med namnet ”Extra Inkorg”.

Mappen ’Extra inkorg’ kan nås under ”Mappar” i menyn till vänster i mailfönstret.

Detta mail har skickats från en automatisk funktion och du kan därför inte svara på detta mail.
Vid frågor angående detta mail eller problem rörande de flyttade mailen, vänligen kontakta din lokala helpdesk!

//Domino Administration

[Din inkorg innehöll 1039 mail och 494 st av de äldsta mailen har flyttats till mappen ’Extra inkorg’]

Jag tycker de ska ge f*n i mina mejl! Särskilt som jag har 312 Mb utrymme kvar. Det som också gör det lite löjligt är att om jag fyller mina ”inkorgar” till 100 %, så börjar systemet radera de äldsta mejlen. Av den anledningen har jag inte bara den webbaserade e-posten, utan jag (arbetsgivaren) har också fått köpa programvaran så att jag kan lyfta över gamla mejl dit och inte riskera att något raderas eller flyttas per automatik. Vilket blir ännu löjligare när man förstår att ingenting ändå sparas lokalt på en dator, utan på arbetsgivarens webbservrar. Oavsett så sparas alltså mejl på någon server där de tar plats.

Det är inte lätt att hitta bland mejlen jag fått (mellan 2011-2013 so far), men det underlättar verkligen att hålla fast vid saker som mejlats ut. Som bevis och som källhänvisning. Ständigt uppstår frågor om ”vem sa det, när beslutades det” och allt sker mejlledes. Visst, man får lägga tid på att leta, men några alternativ finns inte. Dokument som mejlats ut finns oftast inte att läsa på webben eller i någon pärm.

När jag är tillbaka på jobbet måste jag flytta mejl till min fysiska programvara. Tydligen kan jag bara på webbmejlen ha de två senaste månadernas konversation – allt annat måste jag flytta över på andra webbservrar.

Hela systemet känns tungrott och ologiskt. Och snart ska vi gå över till Outlook – vad händer då med mina gamla mejl och åtkomst?

PS! I webbmejlen har jag sparat mejl från 1/1 2013. Januari till mars måste alltså nu flyttas till historikmejlen i fysisk programvara.

PS 2! Domino? Vad är det för e-postprogram? Jo, det är Lotus. Gamla, omoderna Lotus som har högre säkerhet än Outlook.

||||| 0 I Like It! |||||