Blandat


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Helst av allt hade jag varit hemma den dagen i veckan som hantverkare ska in i min lägenhet. Jag gillar inte att behöva lämna ifrån mig en nyckel där jag inte heller vet vilka hantverkarna är. De är inköpta för att installera det ny porttelefonsystemet. Frågan är vad de kommer att ställa till med. Tidigare när hantverkare gått in i min lägenhet då jag inte varit hemma, så har de förstört.

Nu är det advent och tillhörande belysningar. Jag acceptera adventsstjärnor med mera, men jag gillar det inte. Det ger sämre ljus än de ljuskällor jag fått ta bort för att ersätta med adventsskiten. Varför jag då gör detta beror väl på att inte vara alltför avvikande. Och när det gäller julen så avskyr jag fortfarande hela konceptet och vägrar ta fram tomtar, julgran eller annat julpynt. Det får räcka med adventsskiten.

Varför tycker jag illa om adventsljusstakar och dito stjärnor? Det är för mycket. Folk har för mycket och överallt. Värst är det med trädgårdsbelysningar i buskar/träd eller på balkonger. Eller att hela staden kläs in i ljusslingor då kommunen beslutat det. Det. Är. Fult! Folk är som skator – fascineras av det som skiner och blänker. Det är ytligt.

Har jag alltid tyckt så här? Nej. 1) Julen betydde något, representerade något, när jag var barn. Jag växte upp. Jag började tänka. Jag började ifrågasätta normer. 2) Advent har blivit för mycket på senare år, kanske då det blivit så billigt att köpa nytt varje år och då adventssakerna inte längre har ett standardutseende.

Men ljusslingor är det jag har svårast för. Rent fysiskt. På grund av mina ögonskador så gör ljusslingor att jag inte kan avståndsbedöma eller fokusera blicken. Värst är det i Göteborg som valt att i ett officiella rummet ha blå lampor i sina ljusslingor. Blått förstör mitt synfält helt och hållet – det gör mig i det närmaste blind. Jag kan inte förklara de fysiologiska effekterna mer än att det bara är så. Det gör mig ledsen att allmänheten går in i en gruppsykos och hävdar att det här är snyggt och behövligt. Nej, det är det inte.

Så vad har jag för adventsbevis utplacerade? Inget i sovrummet. I köket en ljusstake. Också i vardagsummet en ljusstake (som inte är adventsinspirerad), samt en stjärna på fot. That’s it. Jag funderar på att hänga upp en ljusslinga i gardinstången i vardagsrummet, men är tveksam. Kanske jag gör det när ömma modern kommer då det är det hon brukar uppskatta mest (av någon anledning). Hon säger att det ger stämning?

Ny vecka på gång. Om vi nu säger att jag måste ersättas med fem heltider om jag slutar, så har jag denna vecka ytterligare en ny arbetsuppgift – hjälpa alla andra. Det är kris. Det är personalbrist. Men ingen hjälper mig. Ingen ersätter mig. Ändå måste jag lägga allt åt sidan för att… Jag kan inte skriva det. Men på en timme gör jag lika mycket som en kollega på åtta timmar. That’s a fact…

||||| 0 I Like It! |||||