Sparsamt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Kanske det beror på att jag inte firar jul som jag har pengar över efter jag betalt min räkningar? Jag ler lite i mjugg åt alla som hetsköper ”presenter” som ingen månaden efter minns att de fått i julklapp. Det är verkligen att kasta pengarna i sjön. Och jag mår också väldigt bra av att inte äta all den där hemska julmaten. Jag menar, vem vill känna sig övermätt, illamående och ha magkatarr och halsbränna? Nej, julens ”traditioner” känns verkligen överflödiga. Om det nu finns en mening med julen, så tror jag inte det är att överkonsumera, stressa och må dåligt. Sedan köper jag inte heller det där med att ”julen är för barnen”. My ass! Vi projicerar bara vuxnas förväntningar på barnen och föder en norm av ”vill ha”-begär.

Min jul är lite annorlunda jämfört med senaste decenniet. Jag ska inte jobba. Istället kan jag släppa det där med att gå upp klockan 05 och bara gå och mysa – utan närvaro av jul. Min långledighet i år känns väldigt bra eftersom jag aldrig orkar göra något under övriga året när jag arbetar. Som att titta på tv. Sitta vid datorn. Stöka lite i hemmet. För mig är detta vila och kanske det som är essensen av vad jul ska vara. Lite lugn och ro. Utan ett späckat julschema.

||||| 0 I Like It! |||||