Skiftningar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Alltför lat. Eftersom jag rakade huvudet förra lördagen, så skulle jag gjort om det ytterligare två gånger för att behålla 0 mm. Men, liksom – för vem ska jag se ut som ett ollon för när jag bara går hemma? Med den logiken skulle jag nu absolut ha rakat huvudet, men då kommer vi till nästa tröskel; orka! Håret har växt ut så pass mycket att jag kan lugga mig själv. Det innebär att när jag väl orkar raka huvudet så kommer det att ta tid. När håret blir för långt måste man först klippa ner det och sedan raka.

Men skägget växer. Långsamt. Jag minns inte om det är två eller tre veckor sedan jag slutade raka skägget. Det är 3 mm. Som sagt så växer det långsamt. Och ojämnt. Jag tror att jag just nu ser ut som en vilde, men räknar med att om en vecka ha ett jämntjockt helskägg (rött med gråa inslag) och ett helt kalt huvud.

Varför allt detta besvär? Jag blir ibland trött på mitt utseende. Så som jag sett ut fram till för någon vecka sedan, har jag gjort i… 18 år. Flinten har alltid hållits kort och jag har haft olika varianter av snutteskägg och skäggstubb, men aldrig helskägg (mer än en dag då det kliat för mycket). Det är svårt att variera sig. Och jag tycker helt rakat huvud och skägg är snyggt på andra. Hur mitt resultat blir är en annan fråga.

Jo, jag har rödblont skägg med grått hakskägg. Trots allt är jag i grunden blond även om det jag på huvudet rakar bort är mörkbrunt. Jag är helt enkelt en färgpalett.

||||| 0 I Like It! |||||