2014:25


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Redan i går var jag rädd för att det skulle bli så här. Och det blev så här. Arbetsdagen förlängdes med ett par timmar. Eftersom jag just nu utbildar alla dagar i veckan utom en, då jag är på mitt arbetsrum, så fick jag passa på att iordningsställa lite saker jag lämnat därhän. Men annars var dagen mest fylld av möten från morgon till kväll.

Men det hände väldigt mycket på jobbet i dag. Jag började med att gå på sjukgymnastik och där visade det sig att man beställt hem en ny rollator till mig, för utomhusbruk eftersom jag med den andra vält några gånger på kullersten ute. Så plötsligt har jag två rollatorer. Den för inomhusbruk förvarar och använder jag nu enbart på jobbet. Om jag går längre sträcka inomhus. Jag tror jag är nöjd med nya rollatorn. Jag har inte hunnit testköra den. I dag har jag gått väldigt mycket men då inte använt någon av rollatorerna. Det går bra utan.

Och så fick jag klartecken om att jag i november kan anmäla mig till en fyradagarskonferens som är i mars 2015. Ja, jag är tidigt ute. Den brukar fulltecknas på timmar då den är så eftertraktad. Så… så fort jag får inbjudan via mejl så anmäler jag mig. Jag ser väldigt mycket fram mot detta. Konferensen alltså.

Dessutom fick jag i dag också klartecken om att få en arbetsmobiltelefon. Den är efterlängtad även om leveranstiden är en månad. Jag vill inte gå in på var just detta är så viktigt, men det handlar om tekniska telefonproblem där jag blir galen men där en mobil skulle lösa väldigt mycket. Okej. Ledtrådar: IP-telefoni + dect-telefon = katastrof.

Vad mer? Jo, dagens stora nyhet är att jag återupptar jobbet med att arbeta var tredje helg. Något jag inte vill släppa för tre år sedan efter att ha arbetat så i tio år, men där jag tvingades utifrån att man behöver nå mig i veckorna på jobbet. Det som ändrats är personalbrist samt att jag kan jobbet. Men när ordinarie tjänst är tillsatt så får jag släppa helgerna igen. Trist. Frågan är bara om tjänsten tillsätts (som sagt – personalbrist) eller om tillsatt person vägrar arbeta helg. Så kanske jag får fortsätta mina favoritarbetshelger.

Jag har här i bloggen under några månader berättat om hur illa jag tycker om detta att jag tvingats utbilda non-stop och samtidigt fått släppa alla mina ordinarie arbetsuppgifter utan att få ersättare. Och hur fel utbildningsmaterialet är. På ett möte i dag berättade jag om detta för kollegor. Till slut blev jag så förbannad över det jag berättade, att jag började skrika. Och fick migrän av det. Blodtrycksutlöst migrän? Har jag aldrig hört talas om, men migrän har jag. Och som vanligt var det en positiv händelse eftersom jag blev hyperaktiv och väldigt verbal. Inte heller något som är allmänt vedertaget vid migrän.

Det är tur att dagen ändå varit så positiv. För gästspelet på jobbet är över för denna veckan. Åter till att föreläsa/utbilda i något jag innerligt hatar…

||||| 0 I Like It! |||||