2014:40


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Den halva arbetsdagen kändes lagom även om jag sedan slocknade och sov bort hela eftermiddagen. Jag lär behöva det.

Vad hinner jag uträtta på en halv arbetsdag? Inte mycket. Jag hann åtminstone med det jag hade planerat, det vill säga skapa en powerpointpresentation inför en dragning jag har i nästa vecka.

Och så hann jag med att sitta och fundera på min nya tjänstemobil. Jag har inte blivit vän med den än. Av flera anledningar.

  1. Android. Jag har aldrig haft android tidigare och förstår inte riktigt allt än.
  2. Telefoninställningarna. Inte heller inställningarna är så solklara, och jag skulle vilja säga att det ibland är lite ologiskt. Så här långt förstår man nog att jag är en iPhone-människa.
  3. Ringa samtal. Tele2 är värdelösa. Ofta ligger det mobilnätet nere, eller så saknas ofta täckning när jag sitter på mitt rum. Men det är kanske inte alltid Tele2:s fel, för inte heller den bärbara datorns trådlösa nätverk fungerar på mitt rum. Fungerar överallt utom på mitt rum. Ingen vet varför.
  4. Röstbrevlåda. Problemet är att jag kan ställa in mobilen att berätta när jag åter är i tjänst, utan jag får alltid, dygnet runt, ha mobilen påslagen och vara tillgänglig. Det närmaste en lösning jag kommit är att varje vecka läsa in en hälsningsfras där jag berättar vilka veckodagar jag inte är i tjänst (varierar från vecka till vecka), men att man alltid kan lämna ett meddelande till mig. Och när jag inte är i tjänst får jag stänga av ljud och vibration så jag får vara ostörd.
  5. Röstmeddelanden. Det heter att jag ska få sms när någon lämnat ett röstmeddelande. Hur? Jag får ingen bricka på programikonen att jag har oläst meddelande. Jag får inga meddelanden alls (men går jag in och läser mottagna sms så finns det ibland olästa meddelanden där).

Däremot så fick jag en väldigt bra funktion i dag. Jag installerade appen Worx och kan nu synkronisera jobbmejl och kalender med mobilen. Automatiska meddelanden i form av programbrickor berättar när jag fått ett nytt mejl. Förmodligen det bästa med tjänstemobilen eftersom jag inte behöver ange användarnamn och lösenord. Och med tanke på hur ofta jag är i tjänst men inte vid en dator, så får jag nu lite kontroll över vad som händer på mejlfronten. Och jag slipper nu ha en papperskalender. Med andra mobilkalendrar har jag inte haft kontroll över datorns jobbkalender och fått köra trippelkalender (dator + mobil + papperskalender). Lättnad!

Ja, det var om tjänstemobilen. Och i går kväll beställde jag privat en surfplatta. Jag har alltid nära till nätet, om man säger så.

||||| 0 I Like It! |||||