2014:42


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I dag är det 15 år sedan jag publicerade min hemsida. Den som var så mycket mer än bara en blogg, eller dagbok. Femton år. Det är i det perspektivet jag noterat att tiden gått. Jag har i så många år levt så nära nätet att jag har svårt att förstå att det trots allt gått ett och ett halvt decennium.


Bakgrunden är känd. Trots allt har jag återberättat den så många gånger att jag nu förutsätter att allt är bekant med den. Hösten 1998. HTML-design, kvällskurs på TBV. Januari 1999, synnervsinflammation, långtidssjukskriven (visste inte förrän i maj 1999 att det var ms), i stort sett blind förutom att en upplystbildskärm kunde sysselsätta mig. Uttråkad. Började snickra html vilket resulterade i en hemsida. Som publicerades 14 februari 1999. Femton år.

Varför försvann hemsidan med alla delsidor? Jag är osäker. Det kändes nog enklare att bara ha en blogg som uppdaterades, än att behöva skapa delsidor med olika ämnen. Och i samband med att jag skaffade ett bloggverktyg slutade jag med html. Som jag faktiskt saknar, men har nytta av när jag skapar jobbets intranätsidor i EPiSERVER.

Ack, jag var ung… relativt ung… när jag skapade min hemsida. Jag var bara 28 år. Hur gammal jag är i dag vill jag inte ens försöka räkna ut.

Till något helt annat. Det har varit slitsamt, men nu har jag haft mina tio utbildningstillfällen där jag stått och undervisat på jobbet Det fortsätter i ytterligare tre månader, men i annan form och lite närmre min egen verksamhet. Under januari och februari har jag stått och utbildat annans personal. Nu är det dags att utbilda den egna personalen. På ett sätt bättre. Eller värre. Jag har inte bestämt mig ännu. Det är åtminstone något annat.

Och det är nu jag officiellt också går in i nygammal roll och återupptar ett tidigare arbete som jag inte uträttat på tre år. Naturligtvis utan att man lyfter bort något annat för mig. En extra arbetsuppgift. Ibland känns det som om jag ersätter 20 personer, istället för…. sex personer?

Självklart. Jag är trött och sliten. Nätterna är för korta.

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Ibland känns dagens bloggar mer som gårdagens ”hemsidor”. Man har liksom lite mer på dem än vara en dagbok. Eller man = jag. Och några till.

  15 februari, 2014
  • Jontas sa:

   Frågan är vad huvudsyftet i dag är med att ha en hemsida eller domän? Eller ”äger” man bara sitt Twitter-/Instagram-/Facebook-konto? Men som egosidor tror jag nog man lyfter fram mer sin CV genom att vara med på sådana sidor. Plus att jag skapat en ”privat” hemsida som enbart har syftet med att finna någorlunda korrekt information om man söker på mitt för- och efternamn då man googlar. Men just bloggandet är svårt att ge upp. Kanske för att jag haft dagbok på nätet i 15 år och det blivit en vana.

   15 februari, 2014

Kommentarer är stängda.