Bloggarkiv (165)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det går långsamt framåt vad gäller att sammanställa hela bloggens alla år. Man kan undra varför jag någonsin tagit bort flera år när jag nu ändå får sådant jobb med att samla ihop allt igen? Men bloggen har aldrig varit linjär eller konstant.

Första åren hade jag inget bloggskript, utan knackade gammal hederlig html. Och dessa filer flyttade jag runt mellan olika gratisdomäner som ibland försvann eller som inte tillhandahöll tillräckligt med utrymme. Det var först för tio år sedan som jag köpte egen domän och installerade bloggskript. Och innan dess hann jag göra ett uppehåll på två månader också, så jag har inte dagliga anteckningar från 1999 utan avbrott. Senare har jag vid två tillfällen slutat blogga och tagit bort bloggen – eller rättare sagt databaserna/skripten – utan att spara databaserna. Och för något år sedan raderade jag allt eftersom jag var så trött på min ständiga upprepning och särskilda fokusering på sjukdom. Och så är där det där problemet med att jag bytt plattform för bloggen och skripten/databaserna var inte kompatibla.

Egentligen har jag inte raderat någonting. Jag har faktiskt ett komplett bloggarkiv, men väldigt utspritt bland mina säkerhetskopior. Och inte som (sagt) databasinformation. Istället har jag en del som html, en annan del som Word, en annan del som pdf, en del på gamlasynder.info och en del i nuvarande blogg.

Frågan är bara vad jag ska göra när jag sammanställt det totala bloggarkivet? Ska jag lägga ut det här? Samla allt i ny blogg? Lägga det på annan domän? Korrigera i texterna? Jag vet inte. Det går att lägga hur mycket tid som helst på detta och då lär jag aldrig komma till skott med något.

Jag har inte gillat min blogg på senare år. Cirka 2010-2012 skrev jag bara om sjukdom. Sedan 2013 skriver jag bara om arbete. Det är därför jag saknar mitt arkiv samlat då det som helhet ger en mer komplett bild av vad jag skriver om. Och om någon läser gamla arkiverade anteckningar? Nej, jag tror inte det. Det är väl mer en mental grej att själv känna att det finns en helhet och att den är samlad.

||||| 0 I Like It! |||||

En kommentar

  1. Janne sa:

    När jag började med WordPress hade jag en idé om att lägga in inlägg för inlägg, men det var på tok för mycket jobb med så det slutade med att jag bara kopierade månad för månad istället och så får arkivet för de första sju-åtta (?) se ut. Då finns det i alla fall där.

    30 maj, 2014

Kommentarer är stängda.