Lugnet #199


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det bästa med sommartiden är att ingenting kostar. Inga dyra semestrar. Inga dyra jobbluncher. Inga räkningar dimper ner på sommaren. Och bäst av allt – jag har inga lån annat än till CSN. Därför kan jag varje sommar kosta på mig någon present till mig själv. Förra sommaren var det en ny tv. Året innan dess nya glasögon. Och året före dess en ny soffa. Men i år? Jag behöver inget. Jo, nya glasögon är på gång men jag får avvakta eftersom jag ska till ögonläkare.

Vad vill jag ha sagt med detta? Att pengarna bränner och jag vill spendera? Nej, jag vet inte. Kanske jag bara vill säga att jag känner mig lugn efter att under så många år ständigt kämpat med ekonomi. Jag har kommit upp i normal lönenivå och är inte längre underbetalt. Och jag har inga direkta utgifter eller lån. Det ger en mental frihet. Jag lägger inte sedlar på hög, men det känns ändå bra. Särskilt som jag verkligen inte behöver något. Och behöver jag något så är det inget oöverkomligt som tär på kassan. Kanske det ändå finns en liten nackdel med detta – jag har råd att snusa för dryga tusenlappen i månaden.

Ändå finns det en liten tanke… är jag inte värd mig själv något fint om än litet och billigt? Jo, men problemet är att jag inte vet vad. Mig saknas inget. Egentligen.

||||| 0 I Like It! |||||