Farbror stor näsa #245

När jag var riktigt liten, så fanns det ingen vårdcentral att gå till. Istället var det provinsialläkaren som gällde i byn. Märkligt nog minns jag en händelse där jag inte vet hur gammal jag var. När börjar man prata? I vilket fall som helst hade jag en envis förkylning med hosta och skulle få träffa doktor Holmqvist. Ute i väntrummet satt jag i min fars knä. Det var där jag såg en medpatient. Jag var fascinerad. ”Farbror stor näsa” var det enda jag upprepade om och om igen. ”Tyst, unge!”, sa min far som skämdes över mitt oförskämda uppförande. (Farbrorn hade en väldigt stor köttig näsa, så mitt konstaterande var korrekt).

Varför jag kom tänka på denna anekdot? Säg det…

Något helt annat. Lite chockad upptäckte jag i natt en bild i mitt Facebook-flöde. En naken karl! Chocken berodde mest på att någon vågade lägga ut en sådan bild på Facebook som är kända för att censurera det mesta som i deras värld är stötande. Åtminstone tidigare hade de nära på autocensur där bilder av grisar försvann då de visade för mycket hud. I dag måste någon gör en anmälan om olämpligt innehåll och då är det inte bara en bild som kan försvinna – ett helt konto kan gå upp i rök. (Däremot går det bra att skriva kränkande saker på FB?).

Jag var tvungen att ta en skärmdump. För hur länge skulle en sådan här bild tillåtas ligga uppe?

Mycket riktigt, när jag kollade en timme senare så var bilden borttagen.

Det som är lite kul är också att bilden är av dålig kvalitet, även om man kan se att killen förmodligen är mer en grower än en shower. Shower or grower.

Men tre timmar senare var bilden tillbaka på Facebook, om än något modifierad.

FARBROR STOR NÄSA!

||||| 0 I Like It! |||||