Läxor #250


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Mina två semesterveckor är över och jag har ägnat mycket av dagen åt att skriva, skriva och skriva. Uppdrag som jag dragit ut på tiden med att genomföra och som delvis är arbetsrelaterade (inför rehabilitering). Det har hängt över mig i en månad och jag har våndats över att behöva göra det under min semester. För det innebär att jag måste tänka och rannsaka hela min situation, och det ger ångest. Riktig ångest; inte en känsla av olust. Men i dag, i sista sekund, var jag tvungen till att skriva ner allt som jag trots semester haft i bakhuvudet. Lite påminner det om hur man inte läste på inför ett prov i skolan förrän kvällen innan. Men nu är det gjort.

Ja, jag var sådan i skolan. Varför? Varför sköt jag upp något så viktigt för att i panik kvällen innan läsa på inför proven? För att jag kunde. Samma dåliga studieteknik genomsyrar även mitt arbetsliv där jag inte förbereder föreläsningar förrän dagen innan. Men som jag sagt tidigare i bloggen, så har jag alltid kunnat mina ämnen genom att bättre komma ihåg sådant jag fått lära genom att lyssna. Visst, jag läser väldigt mycket (utom läxor) studielitteratur och andra skrivelser/lagtexter med mera. Inte för att memorera, utan jag bara snappar upp saker och ting. När jag läser är det översiktligt, inte strukturerat eller ingående. Jag suger åt mig allt som jag anser vara av intresse. I dag när jag arbetar så får jag många frågor där jag kanske inte kan svaren rakt upp och ner, men jag vet vart jag läst det och kan lätt ta fram uppgifterna. Eller om jag får ett dygn på mig att tänka – jag brukar finna svaren när jag vaknar om natten. Typ.

Usch, jag är fortfarande ledbruten efter gårdagens ommöblering hemma. Förutom muskelsmärta (inte träningsvärk) så har jag blivit ostadig i benen (”spattig”). Det kan bli intressant på sjukgymnastiken i morgon som blir premiär efter sommaruppehållet.

Och så drack jag i dag åter av mitt alkoholfria rödvin som nu smakade bättre till måltid. Glaset på bild fick jag hälla ut då även fruktflugorna (eg. sorgmygg) älskade vinet som de plaskade runt i på rygg. Men flaskan är fylld och jag har fler glas.

||||| 0 I Like It! |||||