Dagboksblogg #251


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Åh, som jag saknar att skriva lösenordsskyddade inlägg! Mest för privat bruk, utan att andra får tillgång till det som skrivs. Men nu är den tekniska lösningen för detta borttagen från min blogg eftersom jag istället valt att ha delsidor på bloggen.

Ibland funderar jag på varför jag inte bara skriver en privat dagbok i ett Word-dokument eller i någon anteckningsbok. Men det fungerar kanske en eller två gånger, sedan finns inte den disciplinen längre. Blogg, även lösenordsskyddad sådan, känns mer naturligt som redskap efter 16 år på nätet. Frågan är… kan jag…? Det finns ju så många lediga domäner och jag är ju själv ägare av ganska många domäner inklusive subdomäner. Jag är frestad. Det händer så mycket nu som jag inte vill skriva offentligt om, men som känns viktigt för egen hågkomst och dokumentation. Som i dag – det har hänt så många omvälvande saker (egentligen diskussioner, inte av den alltför angenäma sorten) att jag nu under kvällen har svårt att bena upp allt. I morgon är det glömt om jag inte antecknar det nu. Och glömt lär det bli…

Jo, förresten – jag var bland annat på jobbet i dag efter två veckors semester. Stressigt som vanligt men under någorlunda kontroll. Och nu går jag på semester igen. 😉

||||| 0 I Like It! |||||

4 kommentarer

 1. Janne sa:

  Men, skriver du vanliga inlägg är det väl bara att klicka i lösenordsskyddat-knappen?

  13 augusti, 2014
  • Jontas sa:

   Nope, webbhotellet har lagt upp en htaccess-fil som ska spärra hackerförsök till WordPress. Tar jag bort den filen så kan jag istället inte skapa delsidor, eller Sidor som det heter i WordPress. Jag måste välja antingen eller. Full tillgång existerar inte längre till alla funktioner i WordPress på mitt webbhotell. Skriver jag ändå ett lösenordsskyddat inlägg så kan jag bara läsa det själv bakvägen, försöker man skriva in lösenord kommer man till 404-sida.

   13 augusti, 2014
 2. Janne sa:

  Vilket konstigt webbhotell som stryper funktioner.

  13 augusti, 2014
  • Jontas sa:

   Jag har pratat med dem. Det ännu lite mer märkliga är att det är inga problem (ingen htaccess-fil) med varken lösenordsskydd eller Sidor när bloggen ligger på subdomän. Hackare är väl lika intresserade av huvud- som subdomäner?

   13 augusti, 2014

Kommentarer är stängda.