Fult #270


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Hur länge har jag haft min dator? Två eller tre år? Den börjar bråka med mig. Särskilt webbläsarna hänger sig, och värst är Chrome och Firefox. I dag tog de bara sex timmar att komma ut på nätet. För att inte prata om Spotify. Jag vet inte hur många gånger jag startar om datorn innan allt fungerar. Men sex timmar?! Ja, mejlen fungerar inte heller. Eller min rss-läsare. Kanske det är dags att fantisera om ny dator, men jag tycker Apple-produkterna är för dyra. Och då återstår Windows 8. Jag vägrar Windows 8. Säger jag som ägt alla Windows-versioner som funnits de senaste 20 åren. Frågan är vad man har att förvänta sig av Windows 9 när den kommer?

Frågan är om det är Windows 7 som är problemet med min dator? Samma version har vi fått på jobbet och över tid verkar märkligheter uppstå med programmen i de burkarna. Kanske det finns en anledning till att hälften av alla pc-användare fortfarande har Windows XP trots att supporten upphört? Samma sak gäller Office 2003. Fungerande teknik skrotas då det tydligen var för bra – Microsoft behöver en konstant inkomstkälla och ”utvecklar” och tvingar användare till sämre alternativ?

Annars, dagen… Arbetat halvdag, missat en pensionsavtackning, hittat ännu en miljon som inkomst till jobbet, fajtats med hämndtjänsten och så vidare. En helt vanlig dag med andra ord. Där inte mycket hände. Mer än bråket med datorn.

Jo! Jag har nu i min ägo två par läsglasögon. Ett par till jobbet, ett par hemma. Jag är nu ganska övertygad om att jag behöver progressiva glasögon efter att ha noterat den otroliga skillnaden i att plötsligt kunna läsa text.

Om jag ser dyster ut? Tja, typ trött bara…

||||| 0 I Like It! |||||

6 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Jag köpte en ny dator i somras, men valde Win 7. Fick med 8:an på skiva, men har INTE installerat den. Jag har hört skräckhistorier om att ingenting funkar med 8:an och så kan man ju inte ha det.
  På mina senaste två jobb har jag kört 7:an och det har funkat hur bra som helst. Men hemma körde jag XP fram till i somras, alltså. Den webbläsare jag har haft mest problem med är Explorer, dock.
  Tja, bara några rader om hur jag har det med mina datorer… 😛

  30 augusti, 2014
  • Jontas sa:

   Kul att någon har fungerande dator… 😉 Önskar jag också hade det. Eller om jag medvetet kraschar datorn för att få en ursäkt att köpa nytt. En sucker för doft av ny teknik.

   31 augusti, 2014
 2. Gunnar sa:

  Jag tycker Windows 8 fungerar lika bra som Windows 7. Det går att med enkla ändringar anpassa gränssnittet i Windows 8 så att det blir nästan identiskt med gränssnittet i Windows 7. Så vad är det som är så mycket sämre med Windows 8 än med Windows 7? Jag har inte förstått kritiken. Däremot rekommenderar jag inte Windows Vista. Det ska du nog hålla dina tassar bort ifrån.

  Om dina glasögon säger jag bara: https://www.youtube.com/watch?v=N5sr2UGxfso

  1 september, 2014
  • Jontas sa:

   Win8 var ganska nytt och oprövat när jag i sista stund fick tag i en dator med Win7. Hade precis haft WinVista (som återhämtade sig på slutet efter alla Windows Updates). På grund av Vista var jag rädd att köpa Win8, visste inte om det var ur askan i elden. Win7 hade då höjts till skyarna som en värdig ersättare till XP. Och är det nu aktuellt med ny dator igen blir jag misstänksam när Microsoft överger Win8 till förmån av Win9. Därför avvaktar jag ett tag för att se hur utvecklingen går. Funderar också på iOS istället för pc, men tycker det är dyrt och sämre prestanda även om iOS är stabilare. När jag funderar så brukar jag göra det under några år. 😉

   3 september, 2014
 3. Gunnar sa:

  Du får väl ominstallera operativsystemet innan du skyller problemen på datorn? Det är inte Windows fel om du har rört till systemfilerna så att Windows inte vet vad det heter.

  1 september, 2014
  • Jontas sa:

   Så teknisk är jag inte. Särskilt inte som då jag inte fått någon skiva för ominstallation.

   3 september, 2014

Kommentarer är stängda.