Begränsat #375


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Så vi har sprängt 4-timmarsregeln för hur mycket vi tittar på tv i snitt per dag? Jo, det blir ju lätt så nu när streamingtjänsterna finns med Netflix och Viaplay. Jag misstänker att det är maratontittandet av tv-serier som är en av huvudanledningarna. I väntan på tillkomst av bra tv-serier, så tittar jag på Bones på Netflix. Om det är maratontittande? Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till begreppet. Är det maraton om man ser någonstans mellan 1-5 avsnitt per dag? Jag har tittat på Bones sedan slutet av oktober och är nu på säsong 8 (TV3 visar säsong 10). Maraton för mig är att se 12 avsnitt per dag och vara klar med en säsong på två dagar, men där är jag inte. I det här fallet. Min personliga definition av maratontittande har jag bara efterlevt när det gäller Doctor Who. Och hur fanatisk jag än är vad gäller Doctor Who, så är jag tveksam till att se senaste säsongen (8, new series) då jag ännu inte hört något gott om nya doktorn eller dialogerna (manusförfattaren har fått kritik för att nu ha blivit övertydlig med uppenbara kommentarer till det som visas i bild).

Men om jag tittar så mycket på tv? Nej, inte om man ser till ett genomsnitt. Vissa dagar, väldigt sällan, kanske det blir mer än 4 timmar. Men jag har generellt sett inte tiden till att sitta framför tv:n. Som avkoppling, ibland, men jag känner mig mest stressad av att vara inaktiv och passiv. Om jag inte ska göra något speciellt och har tid för avkoppling, då föredrar jag sömn eller läsa.

Det jag däremot kan säga är att jag aldrig slötittar på tv eller zappar mellan kanaler. Aldrig! Och jag somnar aldrig framför tv:n. Aldrig! Jag är aktiv tv-tittare – när jag väl slår mig ner framför tv:n. Och jag tror summan av mitt tv-tittande är status quo. Jag ser mindre på tv-kanalernas programutbud eftersom jag istället tittar på Netflix och Viaplay. Och ska jag säga något mer om det… så är det att Viaplay är en besvikelse men ibland har små guldkorn.

||||| 0 I Like It! |||||