MMXV-I-IV


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Matleda. Och med den känslan inser jag plötsligt att jag väldigt sällan skriver om mat. Anledningen till det är att jag känner mat som ett tvång. Jag gillar inte att planera maträtter, dagens middag, morgondagens lunch och så vidare. Det blir ofta akutlösningar med halv-/helfabrikat på jobbet, och kanske kanske jag orkar ställa mig och laga mat efter jobbet.

Bortser man från min övervikt och orsaker till den, så blir en del förvånade över att jag äter grönsaker. Som om överviktiga äter så inkorrekt att de aldrig får i sig en grönsak? Däremot är jag lite sämre på frukt, mest för att jag inte gillar frukt. Åtminstone inte vintertid. På sommaren äter jag mycket bär.

Men det där med mat. En anledning till att jag är så dålig på… Rättelse: Jag är inte dålig på att laga mat! Det är bara det att jag aldrig vet vad jag vill ha, eftersom jag aldrig känner mig sugen på något. Det finns inget som gör att snålvattnet rinner till. Inget jag fantiserar om. Därmed känner jag mat som ett tvång där jag måste äta något, nästan vad som helst. Men känner inte för det. Jag kan inte planera vad jag ska äta, för jag har inga idéer. Jag kan inte impulshandla heller, för inget lockar.

Vad planerar jag för i dag? Jag vet inte. Just i dag vill jag inte äta alls, men det finns hemlagade köttbullar i frysen. Där finns massor i frysen. Men vill jag verkligen ta fram något i dag? Måste jag äta?

Mat är ett problem. Inget smakar. Inget lockar. Kaffe och snus borde räcka som energiintag. Borde.

||||| 0 I Like It! |||||

4 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Jag hittade ett par bitar julgodis. Det blev min middag idag, tror jag. Godis är alltid bra till middag.

  4 januari, 2015
  • Jontas sa:

   Lunch: Rostad dubbelmacka med kalvsylta och senapskål. Middag är fortfarande en halvtimme bort, så jag har ingen aning. Kanske rotsaksgratäng och de där köttbullarna.

   4 januari, 2015
 2. Janne sa:

  Jag gjorde köttfärssås. Den blev god.

  4 januari, 2015
  • Jontas sa:

   Förstår det. Själv blev det så att jag fick peta i mig några köttbullar. Nu är jag mätt och mår illa.

   4 januari, 2015

Kommentarer är stängda.