Tomtar och troll


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

När jag lämnade in mina trasiga läsglasögon till optikern, så frågade jag hur det kan ligga i ett hårt etui och bara spontant gå sönder. Svaret är lite oroande. ”Det är det osynliga glasögontrollet som varit framme”. Tydligen är det inte så lätt att laga mina glasögon, utan de får beställa helt nya bågar trots att det bara är metallråden undertill som höll glaset på plats som smällt av. Hoppas garantin tar den andra smällen, för att köpa glasögon för 3000 kr som går sönder efter två månader är lite väl magstarkt. Problemet är att jag inte hittar kvittot, kanske för att jag letat. Jag har aldrig kunnat finna något jag letar efter. Här finns andra troll också, eller tomtar, som busar och gömmer saker för mig. Jag har ännu inte stött på febertermometern jag blev av med för ett halvår sedan.

Också denna dag har jag suttit och besvarat jobbmejl på löpande band. Inget verkar kunna vänta till nästa vecka, men jag hade aldrig hunnit åtgärda något i nästa vecka ändå eftersom en ny dag alltid har med sig nya åttaganden. I dag har jag lusläst kontrakt och lämnat in synpunkter till ledningen om att inte acceptera formuleringarna. Och svarat på rutinfrågor gällande arbetsuppgifter jag inte utfört sedan, öh, 2002? Som sagt – excelminnet.

Sa jag att jag börjat med en TV-Bibel? Jag har börjat föra bok över alla tv-serier jag följer, vilka avsnitt och säsonger jag ser, vilken kanal och veckodag det rör sig om. Jag måste. Jag skulle gissa på att jag följer cirka 60 tv-serier just nu, men alla är inte igång samtidigt. Problemet är att kanalerna flyttar serierna mellan kanalerna, veckodagar ändras, det görs säsongsuppehåll mitt i en säsong och så vidare. Parallellt med att de repriserar vissa avsnitt och säsonger. Jag kan inte längre hålla koll. TiVo spelar in det mesta men ibland har kanalerna inte meddelat Comhem om avsnitten är nya och då spelas inget in. Och väljer jag att spela in allt så kan samma avsnitt spelas in 5-10 gånger på en vecka.

Hur jag hinner med att se allt jag spelar in? Jag har räknat ut att jag måste titta på tv aktivt 4 timmar per dag för att ligga i fas. Naturligtvis gör jag inte det. Vissa serier sparar jag på hårddisk tills där inte är något på tv att följa. Och vissa serier avsätter jag bara tid till att titta på under helg eller ledig dag. Allt som oftast arbetar jag och då är det inte säkert att jag alls tittar på tv. Ja, det är komplicerat.

Som om jag inte hade tillräckligt så upptäckte jag i dag att Viaplay fortsatt att publicera nya Revenge-avsnitt (3 st) trots att TV3 har säsongsuppehåll. Nu säsong 4 av Revenge har det spårat ur rejält, men säsong 1-3 är fortfarande något för andra att se, tycker jag. Girl Power!

||||| 0 I Like It! |||||