Action-go-figure


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I min begränsade värld så har det varit händelserikt sedan i går kväll.

Min dator lever sitt eget liv, eller om det är som den leker döden-döden. Något fel är där, men jag kan inte identifiera det riktigt. Under sju timmar i går/i natt så reparerade jag datorn. Om den kom fram till något vet jag inte, men det fungerar nästan nu. Åtminstone går det betydligt snabbare att starta den och logga in. För några dagar sedan fick jag återställa till tidigare skick och sedan ominstallera uppgraderingar. Ändå kraschade den titt som tätt med blue screen. Därför hoppas jag det räcker med reparationsförsöket i natt. Men det visade sig att iCloud och iTunes inte gillade reparationerna, utan det var bara att ominstallera det hela. Nätverkskortet har också strulat, ”inte funnits på datorn”, men fungerar om jag startar om datorn. Ack, ja… Jag vill verkligen inte köpa ny dator och börja om med alla överföringar av filer.

I dag fick jag nog. Solen skiner och jag kan fortfarande inte se ut efter Egons framfart. Mina fönster blev under stormen blästrade med både grus och salt (havsvatten). Veckan före jul var fönsterputsare här och det kunde man efter Egon inte gissa sig till. Nu när solen tittade fram så gjorde jag det enda vettiga. Jag tvättade min fönster (7 st av 9, endast utsida). När jag nu försökte dra mig till minnes när jag senast tvättade fönster så… öh… typ 1990. Jag kan bara minnas att jag på ett ställe där jag bott tvättat fönster. På senare år har det varit hämndtjänsten som skickat ut fönsterputsare, och före det så ställde ömma modern upp (som bland annat är lokalvårdare). Men jag kan tvätta fönster själv, jag har bara inte behövt göra det. Och jag är så pass stabil fysiskt att jag nu kan stå och tvätta fönster. Vilket betyder att jag nu kan se ut. Det känns underbart!

Okej, så det här är min sista ledighetsdag. Efter fem dagar är det åter dags för jobbet i morgon där jag nu ligger fyra dagar heltid back i arbetsuppgifterna. Tveksamt om jag ens kan påbörja den högen innan den motsvarar sju dagar heltid. Förutom ett möte i morgon, så har jag fått indikationer på att jag måste göra andra saker. Som att uppdatera intranätet. Det har varit lågprioritet under 1-2 år, men nu är det tydligen akut att jag uppdaterar med ny och korrekt information. Och det tar också tid.

Men ledigheten har varit behövlig och jag kan se ut genom mina fönster. Kanske jag är redo för ny arbetsvecka. Som också inkluderar hämta läsglasögonen, hämta beställda sprutor, läkarbesök och hembesök av sjukgymnast. Nej, jag är aldrig sysslolös. Bara jag slipper köpa ny dator också.

||||| 0 I Like It! |||||