Inte så jobbigt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Japp, det blev ett dagpass lördag på jobbet. Jag avtalade vid årsskiftet om att få gå in en lördag i månaden bara för att hinna undan mitt jobb som jag inte hinner när ständigt har studenter, utbildningar, föreläsningar och så vidare. Så detta var årets första officiella jobblördag. Visst, jag jobbade också i påsken men det var snarare förarbetet inför i dag.

Och det är så märkligt! Jag hinner ingenting i veckorna, stressar som en galning. Går in en lördag och gör rent. Det som jag inte hunnit på drygt tre månader när jag dagligen varit på jobbet, fick jag undan på åtta timmar. Det är snudd på obegripligt. Att det kan göra sådan skillnad att få vara i fred från ständiga besökare. Lägg jag ihop totalt vad jag gjort de senaste två helgerna på jobbet, så motsvarar det 1300 vårdkontakter som jag skrivit, fakturerat, bokat, diagnossatt med mera. Ett arbete som normalt sett ska ta en heltid i anspråk under tre månader. Gjort på tre dagar helg.

Det känns konstigt. För första gången i år ligger jag i fas med jobbet. Och det spricker redan på måndag. Nu kan jag inte utföra mitt ordinarie arbete förrän nästa arbetslördag i mitten av maj. Fulltecknad med möten och annat arbete… Varför jag har det så här? Den enorma personalbristen. Det är väldigt tyst om den, men den är reell. Orsakerna är flera. Som att det inte utbildas i tillräcklig omfattning, för dålig löneutveckling, politikernas fokus på vårdpersonal med mera.

Nu börjar helgen. Ska försöka att njuta av vetskapen om att jag för stunden ligger i fas och är i samklang med universum.

||||| 0 I Like It! |||||