Lång dags färd mot…

Hur min morgon ser ut.

Vardagar

Mobil 1 har larmet inställt på kl. 05.00, mobil 2 har larmet inställt på kl. 05.05. Jag har en tendens att stänga av ett larm nattetid när jag sover. Ibland har jag också larmet på bärbar telefon inställt. Klockradio är lättare att stänga av i sömnen, så klockradio är inte längre ett alternativ. Jag snoozar aldrig!

Sätter mig på sängkanten och läser nattens skörd av notifikationer i mobilen.

Fortfarande yrvaken går jag ut i köket och kastar i mig tablett 1, 2, 3 och 4 av morgonmedicineringen.

Drar på mig ett par kalsonger så jag kan gå ut i trapphuset för att hämta in morgontidningen.

Flingor med mjölk är det enda jag kan äta till frukost. Gör det samtidigt som jag kontrollerar vad TiVo ska spela in under dagen så jag har något att se fram emot.

Tar morgontablett nr 5.

Går in på toaletten och viftar med mitt trollspö och kliver två sekunder senare ut fulländad och med morgontidningen nedladdad i minnet.

Helg/ledig dag

Mobillarmet drar igång lite lugnt och behagligt kl. 07.00. Då har jag redan legat vaken sedan kl. 04.00 och irriterat mig på den besatta skrikgöken (gråsparv) på balkongen.

Under en timme följer det som angetts också för vardag, med skillnaden att jag också irriterar mig på blomstervagnarna. Ute på torget av kullersten ska det köras ut vagnar med försäljning av blommor. Skramlandet i kombination av skrikgöken gör att helgerna inte är så fantastiska. Särskilt inte kl. 11 när Frälsningsarmén varje lördag ska skräna ute på torget.

I dag behöver jag få lugn och ro. Inför ESC-finalen. För att orka en sändning på 3½ timme med skit.

 

||||| 0 I Like It! |||||

2 Comments

 1. Jerry said:

  Skrikgöken? Hahaha….
  Någon av de 27 bidragen måste du väl ändå tycka är ok? Sen att sändningen har mer att önska av både programledare och mellanakter som inte finns, det är en annan sak?
  Jag ser framemot kvällen, även om 27 bidrag känns i mastigaste laget…
  Ha en fin kväll och kram!

  23 maj, 2015
  • Jontas said:

   Det är pappa skrikgök som sitter på balkongräcket 1½ meter från mitt huvud.

   Jag kan inte påstå är där är någon låt i år som känns wow. Hög nivå på låtproduktion och hyfsade sånginsatser (förutom svaga och mjäkiga Island, bye, bye). Av de som kom till final är det okej för mig vem som än vinner. Bara det inte blir Tyskland med sin egen variant av skrikgök.

   *kramar tillbaka*

   23 maj, 2015

Comments are closed.