Omstuvning

Postboxen som ersätter brevinkastet innebär att jag inte är så snabb med att hämta posten. Liksom, orka! Får jag post två gånger på en vecka är det ett imponerande inflöde. Därför har jag inte hämtat min post sedan i torsdags (söndag nu) och där låg ett litet brev från tant doktorn om att hon flyttat min tid om två veckor. Jag försöker bortse från att 1) de får inte omboka/avboka given tid enligt regelverk, och 2) om detta sker ska patienten meddelas minst två veckor i förväg. Vilket alltså inte är fallet.

Egentligen bryr jag mig inte, mer än att det blir fullständigt kaos i min arbetskalender. Med tanke på alla möten på jobbet så innebar ändrad läkartid att jag fick byta arbetsdag och ledig dag. Vissa möten får jag slopa, andra kan jag plötsligt gå på. Men detta flyttande av tider (inte första gången) tär på mig. Logistiken måste göras om. Begäran om ändrat arbetsschema måste lämnas in. Återbud till sjukgymnastik. Vilket är en smäll man kan ta. Bortsett från att doktorn ständigt flyttar tiden fram och tillbaka. Hur ska jag kunna planera och vara säker på att lagt kort gäller? Själv kan jag inte protestera, för då har jag förverkat min plats i kön till doktorn och remissen stryks. Det är ett gisslandrama. I ett år har jag stått i kö. Vårdgarantin i denna region är 60 dagar. Blir jag inte kallad inom 60 dagar säger nya patientlagen att vårdgivaren är skyldiga att aktivt leta upp en annan vårdgivare som ska erbjuda mig tid inom 60 dagar samt betala alla omkostnader förutom patientavgift. Detta är inte allmänt känt, men jag börjar snart bråka och hänvisa till de faktiska regelverk som gäller. Jag är trött på det här att behöva anpassa mig till bristfälliga organisationer.

För tre år sedan skrev jag inte så mycket om Loreen. Så då gör jag det inte nu heller gällande Måns. Jag förhåller mig kallsinnigt objektiv till ESC.

||||| 0 I Like It! |||||