Läsa och skriva


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I ett avseende är detta en väldigt misslyckad sommar – jag har endast läst en bok, och det före semestern! På soffbordet ligger fortsättningen. Jag borde passa på när jag är ledig, men tiden och tålamodet finns inte. Det har blivit dåligt med TiVo-inspelningarna också, även om jag inte ligger så back med att se på det jag spelat in. Som sagt, tålamodet finns inte. Istället verkar det ha blivit Instagram så fort jag satt mig ned. Twitter besöker jag inte så ofta heller, utan det har blivit Instagram. Samtidigt känns det väldigt bra att ha hunnit med sommarprojektet ”rensa garderober”. Frågan är när jag ska ta upp min nästa bok till läsning. Men jag lider inte nöd på att läsa. Hur jag än gör så kan jag inte undvika det skrivna ordet, oavsett dess form och uttryck. Det som är lite befriande med Instagram är att det är mer bilder än ord.

Ibland blir jag väldigt trött på det där med att behöva läsa. Jag läser dygnet runt utom då få timmar jag sover. Mest läser jag kanske på jobbet, och då är det ganska skönt att fly de skrivna orden för en stund. Men en sak gör jag nästan aldrig – skriver. Jag bloggar, det är i stort det jag skriver. På jobbet har jag också slutat skriva, om man nu inte räknar in att jag sitter och skriver alfanumeriska koder (för sjukdomar, för behandlingar, för typer av besök, för faktureringsunderlag och så vidare). Tja, mejl är väl det enda jag skriver ”på riktigt” när jag är i tjänst. Men snart ska jag göra ett tillfälligt inhopp (endast för en dag) i min gamla roll/anställning och skriva journaler.

Kanske jag bara är disträ och har svårt att koncentrera mig på en uppgift helhjärtat, och därför känner att det inte är någon idé att läsa böcker just nu. Risken är att jag då tappar tålamodet och slänger boken ifrån mig för att aldrig mer ta upp den. Så, jag inväntar känslan. Den totala känslan av koncentration och inspiration. Då, men först då, tar jag tag i boken som ligger på soffbordet.

PS!

Skägget verkar väcka lika mycket avsky som äckel. Som. Om. Jag. Bryr. Mig. I högermenyn finns Skäggprojektet, med selfies från juli och framåt. Självklart dokumenterar jag mitt skägg, eftersom jag aldrig tidigare haft skägg och inte känner till utvecklingen. Och som ett tidsdokument. Men nu ska jag gå och älska mitt skägg. (Tvätta, borsta, olja in och forma med vax – mer jobb med skägg än att lägga en festfrisyr).

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Jag tycker att du är lik Henry i Cucumber!! 😛

  10 augusti, 2015
  • Jontas sa:

   Tack, det var en verklig komplimang! 🙂 Det värsta är att jag är lika velig och manipulativ som han. 😉

   11 augusti, 2015

Kommentarer är stängda.