Lätt desperat; förändringstörstande


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Hur vill jag nå ut utanför min bubbla? Jag har fått det som en läxa, att försöka se bortom mina hinder och verkligen göra nåt kul på min fritid mer än återhämtning och vardagssysslor. Jag är begränsad av rollatorn då den är 1) iögonfallande, och 2) är ett fysiskt hinder då inte mycket är tillgänglighetsanpassat. Den kroniska yrseln leder till ostadighet, och där kommer rollatorn in. Den mentala tröttheten och förvirringen som uppstår när jag har mycket syn- och hörselintryck kan jag övervinna genom att ge mig in i situationerna om de är roliga och ger mig något i form av energi.

Sommaren har gjort att jag känner mig väldigt fed up vad gäller begränsningar. Jag vill ge mig ut i världen (bortom mitt postnummer, typ inom stan). Jag vill träffa människor som delar mina intressen och som jag vara mig själv med och som ser mig och inte mina hinder. Jag vill helt enkelt ha roligt med andra. Ett första steg hade kunnat vara övernattningen med arbetskamraterna när det är dags för årlig utbildningsdag, men för femte året på rad kan jag inte följa med då de återigen ignorerat min önskan om tillgänglighet. Det är både mobbning och ett arbetsmiljöproblem (då det är på arbetstid). Kanske det delvis också är därför jag inte vill umgås med arbetskamrater på min fritid, för de är ignoranter.

Vad vill jag rent konkret göra? Jag hade små funderingar kring någon kvällskurs, men det kräver mycket tid i form av läxor och tankemöda (för jag kan bara tänka mig typ språkstudier, men samtidigt har jag väl läst tillräckligt många språk; engelska, franska, spanska, finska, danska, tyska, medicinskt latin, medicinsk grekiska, esperanto).

Någon förening? Jo, jag fann en men de har aktiviteter som är alltför fysiska. Plus att jag kom över medlemsregistret (tack, Internet) och såg… personer… Nej.

Jag får fortsätta fundera. Likasinnande. Åtminstone med syftet att träffa människor som kanske sedan kan ingå i en nära vänskapskrets? Jag förlorade väääldigt många vänner för 10 år sedan som övergav staden. Sedan har jag bara fokuserat på arbete och återhämtning.

Finns det ingen Netflix-förening?

||||| 0 I Like It! |||||