Om Instagram


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I dag har jag försökt att sitta med stängd på dörren och jobba. Det har gått så där. Och nu är dagen över. Det var veckans lugna dag.

Märkligt ibland hur det fluktuerar på Instagram med följare. Det har jag inte riktigt blivit klok på. Vem som avföljer mig har jag ingen koll på, men tycker det är trist då jag inte dög. Men egentligen bryr jag mig inte om det ändå inte var någon som var aktiv gentemot mig. Däremot så förvånas jag mer över vilka som börjar följa mig – eller, hur de hittat mig?! Jag är inte någon hashtaggare precis (orka, liksom). Frågan är om mina bilder dykt upp någon annanstans med länk till mitt konto? Hittills har jag inte hittat någon sådan länkning, men det kan bero på att kortlänkar använts. Men troligare är att någon hittat mig efter att jag gillat någon annans foto.

Det där med att ens foton stjäls och dyker upp i andra sammanhang – jag är okej med det. Trots allt så stjäl jag själv enormt mycket bilder på Instagram! Dock inte foton som andra tagit, men på skämtbilder (säkert upphovsrättsskyddat det också). Det jag vet om är den där bilden när jag som relativt nyfödd var hos fotograf och ser vettskrämd ut – tydligen ska den finns med i någon Youtube-film med roliga barnfoton. Men det som är på nätet har man ingen kontroll över och jag är fullt medveten om det. Eftersom jag mig i leken gett mig in så får jag den tåla. Och det är ömsesidigt. Det är ändå laglöst land, men man måste vara medveten om det.

Däremot går min gräns vid kränkning. Kändisar hånar jag gärna, men jag accepterar inte skämtbilder på kändisar som är döda och där man skämtar om det. Till exempel figurerar just nu en skämtbild med Bobbi och Whitney där texten säger ”dags att ta ett bad”. Jag uppskattar heller inte snopp-/snippaskämt om Bruce/Caitlyn Jenner då självmordsfrekvensen är skyhög bland transsexuella, främst ungdomar. Trots allt så försöker jag ha någon form av moral i laglöst land.

||||| 0 I Like It! |||||