Närmiljö

Fyradagarshelg. Ibland får jag lite väl mycket övertid, och då lägger jag lediga dagar i anslutning till helg för att få lite långledigt. Dumt av mig, för det betyder att jag inte har koll på jobbflödet och drunknar direkt när jag är tillbaka. Jag börjar väl förstå det där med att jag aldrig får arbetsro på jobbet. Man utnyttjar mig. Tydligen vet jag väldigt mycket om det mesta, så mitt jobb skulle egentligen kunna gå ut på att bara sitta som ett orakel på en pall och svara på frågor. Men vi är nu ganska många som börjar bli missnöjda med hur saker inte sköts på jobbet.

Min första lediga dag denna långhelg, var något som egentligen inleddes i går när jag ringde några samtal. I dag har jag skrivit kontrakt om säkerhetsdörr (extra månadskostnad – löjligt), så om 8 veckor är jag i säkerhet. Nej, det handlar inte om det för min del. Min ytterdörr är gammal, skamfilad och släpper in alltför mycket ljud. Granne ett gömmer flyktingar/papperslösa hos sig, så det är lite mycket spring och skrik dygnets alla timmar. Granne två har personliga assistenter som kommer och går hela dygnet, och de är experter på att slå med dörren. Jag vill bli av med ljuden som låter som inbrytning hos mig.

Förutom säkerhetsdörr, så verkar det gå framåt vad gäller ombyggnation av balkongerna. Inte för att jag ser någon som arbetar med balkongerna, men när det väl händer något så lär det gå fort. Om inte byggstrejk och sommarsemester saboterar tidplanen. Dessutom har de grävt upp hela torget utanför mitt sovrum/balkong. Torget ska göras om och ny belysning ska till. Därför har de nu tagit bort alla träd (precis som för ett par år sedan på min innergård – jag har inga träd längre någonstans) och satt upp ett jättestrålkastare som lyser på mig nattetid trots rullgardin. Men nu har jag fixat det genom att köpa mörkläggningsgardiner till sovrummet. Så mörkt har jag nog aldrig haft nattetid inne i stadsmiljö.

Gårdagens samtal som jag var inne på… Jo, jag har nedgraderat min TiVo till halva kostnaden. Jag tittar inte på 200 kanaler. Jag tittar inte ens på 10 kanaler. Jag lägger hellre pengar på streamingtjänster.

Och man ska komma ut och titta på min mediabox. Den där dosan de monterat på min vägg så jag får fiber in i lägenheten. De måste kolla om den verkligen fungerar tekniskt, för jag har konflikt med mitt bredbands-/telefonföretag och med arbetsgivaren. Min IP-telefon, som är ganska dyr per månad (men billigare än Telia och övriga konkurrent) har inte fungerat sedan december. Och arbetar jag hemifrån så fungerar knappt VPN-anslutningen trots nätverkskabel och >100 Mb i trafikhastighet. De skyller på varandra. Så jag måste kolla tekniken innan jag åter strider mot arbetsgivare och bredbandstjänsten.

Annars försöker jag väl bara vara ledig.

||||| 0 I Like It! |||||