Born again?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Nja. Jag vet väl inte riktigt om jag är tillbaka. De två läsare jag hade på slutet har kanske slutat besöka sidan, så kanske jag ibland skriver något för mig själv och för mitt eget nöje (egentligen, mitt minne).

Jag har inget nytt att berätta. Förutom att min granne dött. Okej, han var 92 år gammal, så han är förlåten. Man blir lite nyfiken när det plötsligt kommer någon och lastar ut väldigt gamla möbler. Nej, jag bryr mig inte nämnvärt. Kanske jag borde reagera på något sätt, men det var ”bara” en anonym granne. Och min andra granne verkar också ha försvunnit från jordens yta utan att jag märkt det. Hantverkare har haft dörren öppen och hela lägenheten är tömd. När hände det? Kanske min nya ljudisolerade dörr trots allt gör att jag missar väsentligheter i trappuppgången? Nej, jag bryr mig inte nämnvärt om detta heller. Däremot… Jag blir lite orolig för detta betyder att jag kommer att få nya grannar inom en snar framtid. Här som nästan aldrig är någon in- eller utflyttning. Vad får jag istället? Trots allt har jag känt mig fredad de senaste tio åren här. Så ser inte mina tidigare erfarenheter ut. Jag vill slippa grannar som under snedtändning slår in ytterdörrar med yxor.

Aha! I dag firar mitt skägg 365 dagar! Men tack vare skottåret så blir det inte datummässigt ett helår förrän i morgon. Strunt samma. Så skägget är ett år. Vilka reaktioner får jag i dag? I början var det lite höjda ögonbryn och ifrågasättanden. I dag kan man dela in det i lite olika kategorier:

 • Ashäftigt stort vikingaskägg!
 • Gud, det är äckligt när det är så stort, ha gärna skägg, men lite mindre.
 • När ska du raka av dig skiten?
 • Total tystnad.
 • Acceptans.

13528708_10154318334904766_6614681494548028088_n

Själv tycker jag ärligt att skägget fortfarande är väldigt litet. Tittar jag mig omkring så är skäggen antingen kortare eller längre, eller icke-existerande. Men jag är nöjd med skägget även om det skulle behöva trimmas. Mitt mål är just nu att bara låta det växa tills jag själv är nöjd med dess storlek, sedan kanske trimning. Stora skägg blir snyggast om man inte kommer nära med en sax. Mindre skägg blir snyggast om de ständigt trimmas. I mitt mellanläge så kan det alltså bara bli bättre ju större det blir.

Annars? Semesterperioden är här men än har jag inte gått på semester. Istället ersätter jag tre personer vardagar och sju på helger. Själv har jag aldrig någonsin en ersättare. Men jag börjar bli fysiskt ganska tagen och påverkad av stressen och alla störningsmoment. Därför fick jag i dag besked om att jag åter kommer att få byta arbetsrum efter sommaren. Det håller i sig – jag byter rum vartannat år sedan 16 år tillbaka. Eller. Det kommer bli min 11:e arbetsplats jag kommer att sitta på under 16 år vid samma verksamhet. Så det blir oftare än vartannat år. Men detta är administratörens lott inom svensk sjukvård. När man bygger vårdenheter så inkluderar man aldrig administrativ personal, utan sådana utrymmen får skapas i efterhand och vid behov får man fösas runt.

Och senaste veckan är jag lite pressad av privata anledningar. Jag har fått några stalkers på halsen. Så följer ni mig på Facebook – acceptera inga vänförfrågningar där jag är enda gemensamma nämnaren. Ni kommer få problem.

Viktminskningen fortsätter. Minst 3-4 storlekare senaste året.

13509126_10154317301659766_1005953854297313623_n

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Snigel sa:

  Jag sorterar in ditt skägg i kategorin ”stort”. Hur mycket större kan det bli? 😉

  1 juli, 2016
 2. Janne sa:

  Då säger jag enormt. Fortsätter det såhär kommer det snart att få egen dragningskraft och saker kommer att börja rotera i omlopp runt skägget.

  5 juli, 2016

Kommentarer är stängda.