On and on and on

Never ending story. Det där med flärdtjänst. I går kväll plockade de åter isär min rollator som är specialinställd av sjukgymnast där de fått mäta min kroppslängd och min armlängd. Så nu är inställningarna borta och det är stor skaderisk att använda rollatorn. I mitt beviljade flärdtjänsttillstånd står exakt vilka hjälpmedel jag har och vilken typ bil som ska skickas till mig. Jag åker alltid kombibil. Eller, ska. Men jag får små kompakta SUV:ar utan bagageutrymme, så det är klart att chaufförer försöker trixa för att få till det.

En lösning för mig att komma ifrån alla frekventa flärdtjänstresor är att arbeta hemifrån på distans. Det gjorde jag också under 1-2 månader före semestern, med en dag varannan vecka. Efter att mitt schema ändrades efter semestern så är det nu en dag var sjätte vecka. Och här himlar jag med ögonen och suckar djupt.

Jag borde kanske arbeta mer på distans hemifrån. Det är något jag är beviljad, men jag har så många möten jag måste närvara på vid jobbet. Jag vägrar Skype, mest för att det är så krångligt. Våra säkerhetsrutiner och alla märkliga datorsammankopplingar på jobbet, ställer till ett helvete när man ska försöka använda Skype. För det är inte vanliga versionen av Skype. Och det kräver också webbkameror och mikrofoner. Vilket är ganska enkelt när man har bärbar dator, men i olika konferenslokaler med olika tekniska förutsättningar är det hopplöst. Och ingen vet hur något fungerar. Det går inte att lära sig, just på grund av alla de olika tekniska förutsättningarna. Alltså är det bättre att jag är fysiskt närvarande för ett möte. Och det är inte enstaka små och korta möten jag går på. Genomsnittstiden för ett möte är tre timmar. Och antalet deltagare varierar mellan 5 och 30.

Osökt kom jag tänka på en annan sak. Om en enskild arbetskamrat vill diskutera en fråga med mig, så är det bara inte att dyka upp spontant hos mig. Jag kan ha en lucka på en kvart om 2-3 veckor. Mitt schema är i princip fullbokad sex månader framåt. Möten har jag till viss del inbokade 1-1½ år framåt. Och jag har aldrig möten med kunder/patienter, utan detta är enbart arbetsmöten (som är beslutsfattande). Förutom alla de föreläsningar jag har. Jag går väldigt sällan på föreläsningar, men jag håller själv i desto fler. På måndag ska jag föreläsa.

Nu är jag ledig tre dagar över helg. Måndag känns lite kaosartat.

  • Överrapportera student till annan enhet.
  • Snabbmöte om hur vi ska lära upp ny personal som kommer väldigt omgående.
  • Jag ska föreläsa 1-2 timmar för kollegor.
  • Möte 3-4 timmar som är en kombination av att vi ska skriva rapporter, samt dra upp arbetssätt som vi ska presentera för storgrupp om någon vecka.
  • Och så bör jag hinna 20 timmar eget arbete också. På måndag.
  • Plus att det oväntade alltid inträffar och omkullkastar alla planer.
||||| 0 I Like It! |||||