Kort dag

Tjohoo! Äntligen! Jag har vunnit på Lotto! 23 kronor! Räcker till en liten latte på Pressbyrån. Om jag nu satsar ännu mer pengar så kanske jag vinner 30 kronor så jag har råd med en stor latte? Drömma får man väl?

Nu fick jag ett mejl också om att min specialtryckta t-shirt från USA är på väg, den har skickats iväg men det kan ta tre dagar innan den går att spåra. Öh? Skickar de den med cykelbud som får simma över Atlanten? Hoppas den är värd pengarna och tiden. Jag vill gärna få den före onsdag. Annars får jag ta iväg på utbildningsdag utan fräck t-shirt, utan istället ta på mig finvästen i siden. När jag nu ska umgås med arbetskamraterna utan arbetskläder, så måste jag representera mitt skägg och klä mig därefter. Unicorn-t-shirt eller kostym. Vi får se hur det blir.

Just nu befinner jag mig i en märklig ålder. Jämnåriga har antingen barn i 30-årsåldern eller nyfödda (eller allt däremellan). Eller har barnbarn. Det är förvirrande! Särskilt om barnbarnet är i 15-årsåldern, för jag känner mig jämnårig till en del då jag själv inte har några barn. Jag kan fortfarande identifiera mig med olika åldrar utan att lägga in värdringen av att erfarenhetsmässigt vara förälder. Jag har inte det filtret. Och jag är väldigt medveten om att de i 20-årsåldern tycker att jag är skitgammal. Jag märker det på mina studenter jag handleder. Men jag ser också gränsdragning hos de som är i 30-årsåldern, de har inte samma allmänbildning. Det har jag själv fortfarande inte heller när det kommer till äldre generationer som hade mer litterärkulturell och kristendomsbildning från skoltiden. Samtidigt som jag känner mig gränslös åldersmässigt, så känner jag mig också tyngd av ålderdom.

Lediga dagar på G. Jobbat halvdag hemifrån i dag, och går nu inte på förrän på lördag.

||||| 0 I Like It! |||||