Buske


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Om två veckor ska jag till barberare för första gången sedan jag anlade skägg. Det blir alltså första gången på 18 månader som något vasst och skärande kommer nära mitt skägg. Förmodligen är detta bästa bilden som visar hur skägget ser ut, för rakt framifrån får man ingen uppfattning om hur långt det är. Hur långt det är? Drygt 20 cm. Det är bara mustaschen som inte vill växa då det bryts av, samt att skägget under läppen växer extremt långsamt (det är cirka 2-3 cm efter 18 månader). Det är annars ganska tätt, inga kala partier. Det beror på ålder mer än genetiska förutsättningar. De som är 20-/30-årsåldern har väldigt mycket kala partier, särskilt kinder/polisonger men också runt mun och haka. Visa mig en skäggig karl och jag kan säga hur gamla de är. Det som annars är ganska ovanligt med mitt skägg är hur grått det är. Eller vitt. Det som jag också upptäckt är att det ökat på ganska markant sista året. I början hade jag bara grått på hakan. Nu har jag bara två tunna stråk av brunt skägg kvar. Jag kan nog inte längre säga att jag är salt och peppar, det är nu nästan enbart salt med små duttar av peppar. Mig kvittar det. Men det ska bli spännande vad en barberare kommer att göra som får fria händer med brasklappen ”jag vill ha så mycket längd kvar som möjligt”. Gissningsvis försvinner 5 cm då det är kluvna toppar. Det kommer också se tjockare ut när stråna blir jämnlånga. När det växer vilt som det nu gjort, så växer stråna olika mycket. Och ja, en barberare kommer att klippa ner polisongerna till cirka 1 cm:s längd. Tur jag hunnit bli medlem i skäggklubben som har inträdeskrav >4 cm. Men man ser till helheten, bara jag inte rakar bort något. Usch, raka; jag sa det förbjudna ordet.

||||| 0 I Like It! |||||

En kommentar

  1. Snigel sa:

    Det kommer att bli jättefint när du får frisyr på skägget. Med lite vildvuxenhet bortansad och stylad kommer skägget att upplevas som längre, tror jag, paradoxalt nog. Lycka till! 🙂

    29 december, 2016

Kommentarer är stängda.