Dravellördag

Det största som hänt senaste månaderna, är att jag börjat handla via nätet. Va?! Jag syftar på mat. Numera har de äntligen kickat igång hemkört. Va?! Ja, hemkörning från mataffär. Något jag saknat länge även om möjligheten funnits. Numera är det dock prisvärt och jag slipper dyra hemkörningsavgifter som varit största stötestenen. Det har fungerat väldigt bra, måste jag säga. Samtidigt är jag inte begränsad till Icas värdelösa utbud och jag vågade testa något nytt. Jag har gått över till ny kaffesort. Zoega Blue Java. Plötsligt dricker jag väldigt mycket kaffe. Och… öl. Okej, det är lättöl och jag är inte så väldigt förtjust i alkoholhaltiga drycker, men går man hemma om dagarna (mer eller mindre) så blir man lätt alkoholiserad. Nja. Typ. En halv öl om det är riktigt varmt på balkongen. Det är väldigt sällan varmt på balkongen. So I’m safe. Dessutom har jag inte längre så många läkemedel som inte får blandas med alkohol. Men jag har fortfarande MS som påverkas om jag har alkohol i kroppen. Dock tror jag inte en halv lättöl har så stor inverkan.

Snart är jag 50 (det går fort) och börjar bli lite friare, tuffare och skiter mer i mitt eget beteende. Jag skyller på skäggen. Bara karlakarlar. Min tanke är fortfarande att skaffa tatuering, men det kostar. Dessutom har jag fått prioritera om lite med tanke på att min hälsa varit urusel senaste halvåret. Ingen inkomst. Större utgifter. Kropp som är traumatiserad där jag inte bör utsättas för infektionsrisk.

Förkylningen verkar inte vara så farlig? Jag kan sova utan att drunkna i snor eller hosta mig upp. Det halsonda är borta redan efter halva tiden (brukar ha det inledningsvis tre dygn vid varje förkylning). Förhoppningsvis blir jag helt återställd under denna helg, vilket känns viktigt eftersom jag på måndag ska genomgå den förhatliga narkosbedömningen. Okej, det är bara ett samtal och genomgång av de prover jag redan genomgått, men jag är orolig om jag är i skick för narkos om en månad. Jag har inget alternativ. Egentligen ska man inte sövas för det ingrepp jag ska genomgå, men jag får inte rycka till under operationen då jag har en blottlagd nerv bakom en av de visdomständer som ska dras när cystan ska bort. Skär de av nerven förlorar jag känsel och styrförmåga av underkäken för alltid. En vårdskada jag inte vill vara med om.

I dag skulle jag arbetat några timmar hemifrån, men behöver det inte längre. Det är väldigt positivt med VPN, att kunna sitta hemma och vara uppkopplad mot jobbet. Positivt för vem? Jo, för arbetsgivaren är det bra att det alltid finns tillgänglig personal när behov uppstår. Jag tycker också det är bra, för jag har ju ändå inget för mig på min fritid. Det finns ingen nödvändighet i att jag är på jobbet X antal timmar/dagar per vecka för att vara tillgänglig. Bara jag gör min arbetstid så kan arbetstiden ligga närsomhelst. Det är väldigt skönt att ha frihet i jobbet. Och det är väldigt skönt arbeta hemifrån med tanke på att jag inte hinner något när jag är inne på jobbet. Fortfarande får jag ständiga spontanbesök med tusen frågor från arbetskamrater.

Det är väl därför jag också känner en skräckblandad förtjusning över att i nästa vecka flytta min arbetsplats fem våningar upp i huset till en helt stängd och låst avdelning utan personal eller patienter. Vad utgör skillnaden jämfört med att sitta isolerad hemma? En sak. Tillgång till skrivare. Och så kan jag fortsätta gå på möten, men det gör jag även om jag sitter hemma. Nej, jag skypar inte (vilken skitdålig teknik!), men jag åker till möten även om jag i övrigt kanske sitter hemma och arbetar. Möten på jobbet är inte 1-2 timmar. Det är alltid minst fyra timmar. En halvdag.

Sjukdom och arbete. Mina topics är de samma som alltid. Liksom flärdtjänst. Hur det fungerar? Dåligt. Kanske jag kommer in på det en annan dag. Och hur är det med alla mina tv-serier? Oj, vad jag ligger back i allt jag spelar in och allt jag sparat som favoriter i streamingtjänsterna. En sak måste jag dock bara se på dagligen. Dynastin. Senaste tre veckorna har TV4 Guld kl. 19 (måndag-fredag) visat säsong 1 från 1981. Detta är tredje gången jag ser Dynastin. Bögigt och fint, en nödvändighet. Och på måndag börjar säsong 2 där Alexis gör entré.

Verkar bli en varm och solig dag igen. Jag ska försöka skydda mig från att få in för mycket värme. En förkylning känns inte så behaglig när det är varmt.

||||| 0 I Like It! |||||