Tredje turen på elscooter

Väldigt få personer ser skillnad på elrullstol och elscooter. Skillnaden är marginell. Den enda skillnaden är att elrullstol saknar styre. Och permobil är inte en existerande benämning då det är ett varumärke. Det är som att säga att alla bilar är Volvo. ”Vad kör du för Volvo? Jag kör själv en Renault, bästa Volvon jag nånsin haft”.

I dag var jag ute för första gången på två veckor med elscootern och i sällskap med arbetsterapeuten. Man blir verkligen förminskad när man sitter ner i ett gånghjälpmedel. Man tittar på mig, men man tilltalar mig inte (man vänder sig till den närmast mig som är gående). Hur jag ställer mig till detta vet jag inte riktigt, för just nu känner jag mig inte bekväm med elscooter även om jag känner en befrielse.

Dagens uppgift var att ta sig runt på Ica och på Lidl. Det går utmärkt. Lite trångt på Ica och lite mycket folk (där var lite folk jämfört med normalt sett). Jag hade tur som fick en kassa som var stängd och extra bred. På Lidl var det motsatsen. Breda gångar i hela affären men kassan jag fick där var extremt smal – det var precis jag kom ut, men det gick.

Vi var också på macken och frågade om de pumpade ens däck om man bad om det. ”Självklart” hjälpte de till med det. Åtminstone sa de det till arbetsterapeuten – mig tilltalade man inte.

Det är dags beställa utökad flärdtjänst så jag till helgen kan provköra elscootern på jobbet när där inte är folk i vägen.

||||| 0 I Like It! |||||