Trots skägg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Komplimanger ska man ta till sig och tacka för. Ändå blir det så märkligt. I fredags fick jag höra att jag var så lugn och strukturerad. Okej. Tack. Med tillägget ”och du ser så ung ut, inga rynkor trots skägget”. Öh? Jag tror nog det var uppriktigt sagt, men vad låg bakom det? En för mig okänd karl. Hm…?

Grått, långt skägg. Japp, jag ser inte ut att vara en dag under 47. Så vad har man då för preferenser?

I förra veckan fick jag också vinterns första kommentar om tomteskägg. För det första är mitt skägg inte vitt, för det andra har tomten ett patetiskt kort skägg – inte värd kallas skägg ens. Jag kan vara partisk. Och lite sur på tomten. Han har inte visat sig sedan 1988. Eller om det var 1987.

I dag på jobbet föreläste återigen för ”mina” läkare, och det om cirka 40 av 70 vilket är ett gott betyg. Jag har fått frågan ”hur det gick” då jag inte hade någon kollega med mig, men det är inget jag kan besvara. Jag har ingen uppfattning. Enstaka frågor fick jag, men inga (förväntade) protester. Högsta chefen var nöjd. Och ryktesvägen fick jag höra att en läkare var väldigt nöjd med min presentation som varit lärorik. Så, tydligen gick budskapet fram, frågan är om det sedan efterlevs då jag kom med pekpinnar. Synd att jag fick så lite respons. Kanske de behöver låta det sjunka in innan de börjar jaga mig med hötjuga eller konfetti. Men som en direkt konsekvens av min föreläsning ombads jag skriva ihop en skrivbordslathund, vilket jag gjorde efter föreläsningen. Jag är lite stolt över att jag kunde koka ner 30 powerpointsidor till 2 A4-sidor.

Men jag är väldigt jagad som det är. Nu börjar jag få jobbmejl som frågar varför jag inte besvarar min jobbmejl. Öh, jag hinner inte? Jag läser ärenderaderna men innehållet hinner jag inte läsa, än mindre besvara. Jag har vikt halva onsdagen denna vecka till att besvara mejl för en månad tillbaka. Det är inte lite. Förutom besvara mejlen så innehåller de också uppdrag jag ska utföra. När?

I morgon släpper jag tanken på jobbet. Då ska jag till tandläkaren. De får titta på det där med att käkbenet sticker upp ur tandköttet efter operationen och att jag inte ätit på två månader (inget kött, inga grönsaker, ingen frukt, enbart gröt, glass och proteinpudding). Syftet med tandläkarbesöket är dock något helt annat. De vill borra upp en tand i andra sidan av käken för att byta ut amalgam som sprängt tanden där efter 35 år. Vad är tanken att jag ska kunna äta efter detta?

||||| 1 I Like It! |||||