Jobbat

En dag på jobbet så här en helg kändes riktigt bra, vilket det alltid gör när jag inte ska ersätta någon utan kan koncentrera mig på mitt eget. Jag hann ovanligt mycket och behöver inte gå in extra i nyårshelgen. Det som jag inte hann kan ligga till på tisdag, men det är då också enda dagen jag har på mig att göra klart. Då är det full rulle på jobbet igen, men jag stänger av telefonen och låser min dörr. Det borde funka. Kanske.

De närmaste veckorna på jobbet är ganska fulltecknade med möten och specialarbeten. Därför kommer jag att börja året med att första veckan, precis som ovan nämnt, göra mig oanträffbar. Jag är den som skapar alla lathundar som finns på jobbet, och de måste nu uppdateras då det är nytt år med nya rutiner. Lathundar tar extremt lång tid att skriva – ett par månader per lathund (jag har väl cirka 10 aktiva), men även uppdateringarna av befintliga lathundar tar sin tid. Dessutom har jag ju intranätet med cirka 100 delsidor att ständigt uppdatera. Egentligen är vi väldigt många med behörigheten och som har uppdraget, men eftersom det är jag som författat det mesta så vill (och kan) ingen annan göra justeringar eftersom de inte vet vad som gäller. Varför vet jag allt? Ja, det är vad man säger om mig. Och jag har inget svar på det mer än att det ingår i allas vår yrkesroll att veta allt som rör jobbet. Mitt ”problem” är mitt fotografiska minne.

Det märks att jag varit ledig i en vecka och nu arbetat en dag. Jag tänker bara jobbrelaterat när jag är ”i tjänst”.

||||| 2 I Like It! |||||