Igen

Nja, inte så kul. I torsdags och fredags bröstsmärta som tolkades som hjärtsäcksinflammation (perikardit). Bröstsmärtan försvann direkt när jag började medicinera högdos smärtstillande och jag var helt besvärsfri hela helgen. Måndagseftermiddagen kom ett nytt symtom – lufthunger, andfåddhet, får ingen luft. Natten blev besvärlig och jag fick sova hela tre timmar. Jag tog till jobbet då jag inte visste om jag skulle söka på akuten igen eller inte. Tänkte, jag frågar mina arbetskamrater som har lite bättre kunskaper.

Innan jag hann ta till jobbet märkte jag att jag blivit mer förkyld, men ändå inte. Det är något som inte vill bryta ut riktigt, jag blir snorig men inte så mycket mer. Gud, så jag kräktes! När jag blir snorig täpper det till luftvägarna och jag reagerar med att kräkas då det irriterar reflexen. Men fortfarande lufthunger. På jobbet gick man in och läste i min journal från i fredags, men då allt var och är normalt gällande EKG, blodprover, röntgen och ultraljud, så tycker man att jag inte ska söka vård för det. Jo, tydligen hade doktorn i efterhand skrivit in att det där med perikardit troligen inte förelåg trots allt. Vilket betyder att jag inte har någon diagnos mer än förkylning. Så vad gör man åt lufthunger och andnöd? Ingenting. Vi kollade min syrgasmättnad i dag, men jag har ingen syrebrist. Jag ska försöka ignorera att jag har andnöd och inte får luft (endast snuvig på morgonen, men har lufthunger dygnet runt). Det viktiga är att jag tar de där djupa andetagen.

Hemkommen efter jobbet hade jag fått ny kallelse. Mitt återbesök på torsdag är flyttad. Och så hade jag fått ytterligare en kallelse – till ögon då man ska kontrollera om jag fått synpåverkan tre månader efter insatt MS-behandling.

Men det där med förkylning. Varför ska det ge så konstiga symtom?

||||| 5 I Like It! |||||