Tystnaden om mässlingen

Nu är det fredag och jag är inte så mycket klokare. Någon läkare har inte ringt som utlovat från infektionskliniken. Varken onsdag, torsdag eller fredag. Trots heligt bedyrande om att så skulle ske. Jag har försökt ringa infektionskliniken själv, men de verkar ha TeleQ och är fulltecknade och ber mig ringa nästkommande vardag trots att de ska ha telefontid 8-17.

Så jag vet inte om jag är skyddad mot mässlingen. Får jag lov att gå till jobbet på måndag? Ska jag fortsätta vara avstängd med lön? Är jag smittad? Kan jag smitta andra? Någonstans tycker jag att detta är en viktigt information till mig som exponerad med kontraindikationer på grund av andra sjukdomar och andra behandlingar.

På grund av ignoransen från sjukvården så har jag struntat i ”lämna inte din bostad”. Jag var tvungen att i dag gå till apoteket, snusbutiken och optikern. Så här sitter jag nu med progressiva glasögon och är arg för att jag inte får några besked. Men jag har inga symtom och förkylningen har gett med sig, har ingen bröstsmärta eller lufthunger.

||||| 6 I Like It! |||||