Förseningar

Dag tre med migrän. Jag har fått väldigt mycket mer migrän sedan jag började min nya MS-medicinering, men man påstår att det inte finns något samband trots att det står med som biverkning i Fass.

I måndags var jag på ögonkliniken som fotograferade mina ögonbottnar. Detta för att man ska hinna stoppa eventuell biverkning med blindhet av MS-medicineringen. Då är det ganska anmärkningsvärt att ”och svar skickas till din behandlande läkare om två månader”. Det kan omöjligt ta så lång tid att tolka då personalen direkt kunde se om jag hade symtom, men vägrade säga något på grund av sekretess då de inte var läkare. Och om nu risken finns för svåra biverkningar där behandling ska avbrytas omedelbums, är det otroligt under all kritik att får två månader på sig att meddela min behandlande läkare. Särskilt som att det ögon ska göra, är att sätta ett kryss på ett papper jag lämnade, där alternativen var 1) biverkning, och 2) ingen biverkning. Jag vet att de har extremt mycket att göra på kliniken, men jag har fått förtur då undersökningen måste göras exakt tre månader efter  påbörjad behandling. Men i praktiken blir det alltså fem månader efter behandlingsstart som ett svar kommer ifall medicineringen ska avbrytas omgående månad tre. Nå, men jag ska i morgon till neurologen, så jag får väl höra vad de säger.

Som vanligt blir man arg och uppgiven. Man har inte någon gång följt lagen att patienten ska vara involverad i sin vård.

||||| 12 I Like It! |||||