Sammanfattar veckan


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Under gårdagen var jag kallad till min första extra arbetsmiljörond som skyddsombud efter sex år med uppdraget. Tydligen är det ganska unikt enligt andra ombud, men jag är förskonad på min arbetsplats – vi har det verkligen så pass bra (förutom att det nu då blev en extra arbetsmiljörond). Det var bra att jag hade andra förbund med mig med sina ombud, vilket är en självklarhet bortsett från att jag sedan ett år är ensamt skyddsombud för all personal (290 st) oavsett vilket fackförbund de tillhör. Jag hade inte klarat skyddsronden ensam, men de andra facken sände representanter. Fördelen med fler fackförbund är den samlade kompetensen och erfarenheter vad gäller fackliga spörsmål. Och de i sin tur var i behov av mig som kan verksamheten. Där tror jag att jag till och med imponerade på de andra förbundens medlemmar som närvarade. Jag vet, kan och förstår alla personalkategoriers arbetsuppgifter, ansvar, problematik och så vidare. Jag börjar bli ålderman på jobbet efter +25 år inom yrket och 18 år på nuvarande arbetsplats. Många har aldrig sett mig eftersom jag är överallt och ingenstans. När jag kom till gårdagens enhet dök personal på mig direkt (trots att jag har arbetskläder) och frågade vem jag var och vem jag sökte. ”Jag jobbar här”, sa jag och gick vidare. Jag har slutat ta diskussioner eftersom de i nästa mening ifrågasätter om jag verkligen är personal som går med gånghjälpmedel, om jag inte egentligen är en patient. Hur skyddsronden gick? Tja. Tystnadsplikt. Vi utreder. Och hur cheferna reagerar på min uppenbarelse? De vet vem jag är. Det är mig de använder som bollplank i andra sammanhang. Som sagt. Ålderman. Och alla chefer har jobbat på golvet tidigare och har hunnit lära känna mig de senaste 18 åren.

Men jag hann också undervisa min senaste student i går. En PowerPoint på 63 sidor. Har skolan missat något i sin undervisning har jag täppt till de kunskapsluckorna hos studenterna. Och senare i veckan ska jag visa nästa PowerPoint för studenten. Också typ +50 sidor. Om första genomgången var regelverk och arbetssätt, så blir nästa presentation praktiskt utförande där de måste tänka då jag ställer frågor konstant.

I dag var det också en arbetsdag. Jag har nog ett ganska varierat arbete. Förmiddagen var ”eget arbete” där jag utförde sådant som jag ska göra löpande (när tid finns). Eftermiddagen innehöll ett tretimmarsmöte där jag representerar +2000 arbetstagare.

I morgon är det vila fram tills jag ska till tandläkaren. Det är dags byta ut en gammal amalgamfyllning till nytt material innan amalgamet spränger sönder tanden.

Efter morgondagen då? När jag ändå är inne på veckoschemat… Jo, torsdag förmiddag är den där PowerPoint 2.0 med studenten, och eftermiddagen innehåller ett möte där jag är kaffekokare. Fredag blir det distansarbete, och då ska jag uppdatera lathundar då nya regelverk gäller från 1 januari. Jag har inte haft tid uppdatera dem bara…

Sedan är det helg. Planen är väl lite skägghäng på lördag. 🙂  Söndag vilodag.

||||| 9 I Like It! |||||