Nytt arbetsrum

Ny arbetsvecka står för dörren. Åtta timmar möten ska hinnas med. Men det är så utspritt att endast en av arbetsdagarna blir en heldag vid skrivbordet.

På tal om det. Jag vet inte inte hur länge jag får sitta vid mitt skrivbord där det är placerat i dag; jag ska åter byta arbetsrum då jag inom en ganska snar framtid kommer bli utkastad då avdelningen jag sitter på ska användas till annat. Lokalansvarig har bestämt att jag ska sitta ensam i ett hus cirka 500 meter från min verksamhet. Det betyder att jag aldrig kan gå på några möten, träffa arbetskamrater, köpa frukost/lunch eller hämta/skicka post. Jag kommer bli så otroligt off och kan inte gå dessa avstånd fram och tillbaka flera gånger om dagen. Hur man motiverar att jag hamnar så långt bort? Jo, rummet jag ska få (som är mindre än nuvarande) är handikappanpassat. Jag är skeptisk. Det ger mig ju mer hinder att inte befinna mig i anslutning till min arbetsplats. Jag kan lika gärna börja arbeta helt på distans hemifrån. Så slipper de besväret hitta ett arbetsrum åt mig. Även om vi har lokalbrist så är det märkligt att prioritera bort mig som behöver vara i anslutning till arbetsplatsen (för tusan – jag är ju systemadministratör som ska utbilda ”min” personal!), med tanke på att det faktiskt går strukturera om. Varför flytta på mig? Varför inte flytta på någon annan som inte behöver sitt i anslutning till arbetsplatsen?

Det är otroligt så låg kunskapsnivå det finns kring handikapp och fysiska behov. Jag får alltså ett rum som är handikappanpassat vilket man tror löser allting. Men problemet är ju avstånd och ta sig från punkt A till punkt B. Avståndet är att jag ska ta mig mellan punkt A och Ö. På vilket sätt är det anpassat efter mina behov? Ingen har ens frågat mig om det. Man förutsätter. ”Han har MS, han behöver tillgänglighet”. Öh? 1) Jag behöver lugn omkring mig. 2) Jag får inte överanstränga mig fysiskt. 3) Jag behöver ett rum som är tillgängligt för mina gånghjälpmedel (typ automatiska dörrar, utrymme både i rum och utanför rum). 4) Jag behöver tillgång till min arbetsplats för den verksamhet jag jobbar för. 5) Jag behöver komma ifrån idioti. Som detta.

De säger att det inte finns några alternativ. Jag säger att det beror på deras ovilja.

||||| 0 I Like It! |||||