Möten och utbildning, ge och ta


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Ny vecka. På jobbet är det som vanligt, det vill säga mycket möten och utbildningar. I dag blev jag beordrad gå en utbildning i engelska trots att jag inte känner något behov. Under lektionen visade mina kollegor hela tiden till mig ”visste du detta?”, och blev förgrymmade när jag hela tiden svarade ”ja”. Jag är urusel på att prata engelska (uttalet) och jag hade inga höjdarbetyg i engelska under skoltiden. Men jag skriver enormt mycket på engelska (dagligen) och läser desto mer på engelska (dagligen). För 20 år sedan var jag med i mailinglistor (vad hände med dem?) och de var enbart på engelska. Jag tvingades skriva mycket medicinsk terminologi på engelska och diskutera böckers handlingar (skönlitteratur). Redan då påstod amerikanerna att jag hade bättre grammatik och stavning än dem. Tja? Jag anstränger mig. Det betyder inte att jag är en fena på detta, men jag försöker verkligen göra mig förstådd. Precis som när det gäller svenska (kontra skånska – jag är förstörd).

I morgon är det jag som ska utbilda och har inte förberett mig. Mest på grund av att jag vetat om detta mindre än en vecka, samt att jag hade en sådan utbildning för fem år sedan (samma material gäller fortfarande).

När jag var på väg hem i dag sprang en kollega från annan arbetsplats ikapp mig (nåja, hon gick förbi mig där jag satt på en bänk och väntade på flärdtjänst). Ännu en gång framfördes det att de önskade ”hyra in” mig som föreläsare. Ämnet kan jag och kan prata i timmar utan stöd av minnesanteckningar. Men jag måste ta ner det hela en nivå då jag är nörd och ska försöka få med mig andra verksamheten till att verkligen i praktiken sedan utföra det jag ska utbilda i. Frågan är hur många timmar jag får till förfogande. Jag har sagt minst en timme, gärna två. När jag vet detta kan jag börja skapa en powerpoint (jag har säkert 100 tidigare förlagor, så det är bara copy & paste). Jag tror visst jag dessutom 2011 hade exakt samma föreläsning för just denna personalgrupp, men folk har tydligen inte följt de uppmaningar jag gav då. I dag hade man i chefsgruppen i den verksamheten diskuterat detta och förfasat sig över att man inte arbetade på det sätt som jag alltid förespråkat. Därför blev det väl än mer aktuellt och akut i dag, för jag har hört dem viska detta sedan i höstas.

Hela den här arbetsveckan verkar enbart handla om möten och utbildningar. I morgon har jag också två fackliga möten med fokus arbetsmiljö och hälsofrämjande arbetsplats. Och senare i veckan ska jag lära upp en kollega som ska ta över en liten del av alla mina tusen arbetsuppgifter. Utöver detta ska jag hinna utföra mina ordinarie arbetsuppgifter. Plus ersätta en sjukskriven kollega som varit borta i tre veckor utan att man berättat det för mig. Så nu måste jag jobba ikapp den arbetshögen också.

Jag är slutkörd om kvällarna och helgerna. Märkligt. Och så är jag förkyld igen och fått problem med andningen. Det enda jag orkar är Criminal minds. I går ”orkade” jag 15 avsnitt, så nästa avsnitt är säsong 7, avsnitt 3. Så jag har nu sett hälften av alla (hittills) 298 avsnitten.

I dag ska ömma modern ha skrivit på husförsäljningen. Från det hon steg in hos mäklaren tills huset blev sålt, tog det fyra veckor. Men det är mycket hus att tömma, så det blir väl överlåtelse siste april. Och priset blev 155 000 kronor mer än begärt. Marknaden styr. Även ett förfallet renoveringsobjekt.

||||| 0 I Like It! |||||

En kommentar

  1. Doctor Snuggles sa:

    Jag tror att du redan känner till medicinen men jag tipsar dig om den ändå.

    ”Tablett halverade antalet skov vid MS

    Flera nya orala läkemedel mot multipel skleros, MS, är på gång eller har blivit godkända. MS-sjuka kan därmed komma att slippa sin sprutbehandling. Som mest lovande av de nya läkemedlen framstår BG-12, eller metylfumarat. Två nya randomiserade studier pekade på att det här läkemedlet har bättre skovskyddande effekt än dagens standardbehandling med betainterferon eller glatimeracetat.

    Studier: New England Journal of Medicine 2012; 367: 1087–1097, 1098–1107”

    13 mars, 2018

Kommentarer är stängda.