Utan fungerande vård

Primärvården har konstaterat att jag 1) behöver en akuttid, och 2) en planerad utredningstid. Ändå är detta inget som kan uppfyllas då de inte kan hålla vårdgarantin samtidigt som de inte kan lägga mig i någon kö. Istället ska jag dagligen ringa prick klockan 07 och kanske det då finns någon tid att bli tilldelad. Nej, det är ett lotteri och frågan är om ”vård på lika villkor” innebär att det ska vara lika omöjlig för alla? Varje morgon klockan 07 ringer cirka 60 patienter som behöver en akuttid. De ringer alla exakt samma klockslag, kl. 07.00 (inte kl. 07.01). De 30 första får en akuttid, men de övriga ombeds prova lyckan igen nästkommande vardag. Jag har också testat ringa neurologen på telefontid, men de är ”åter nästkommande vardag under telefontid”. Alltså går det inte komma fram någonstans. Jag har fortsatta andningsbesvär och smärtor i lungor/rygg. Men i dag har det tillkommit magsjuka också (inte vinterkräksjuka). Alltså har jag sjukskrivit mig själv och så mycket mer händer inte.

Jag fick kallelse till käkkirurgen. Det är inget jag förstår, eftersom jag väntar på en magnetkamera för att se om jag också har cysta i andra käken. Förmodligen vill man förebyggande operera oavsett om några problem finns eller inte, men jag vägrar. Jag har inte återhämtat mig efter käkoperationen i höstas, kan fortfarande inte tugga, har fortfarande ingen känsel i höger käke. Varför då ställa till det kanske i onödan också för vänster käke?

2017 har ett hemskt sjukdomsår. Jag trodde det bara kunde bli bättre, men 2018 har hittills varit än värre. Det är tröttsamt och det sliter enormt på alla sätt och vis.

||||| 0 I Like It! |||||