Släktminnen

Som jag tidigare skrivit (jag har skrivit mycket under 19 år, så upprepning får man leva med), så dog min mormor den 1 maj 1988 hemma i mitt föräldrahem när vi firade min fars 39-årsdag. Det har alltså gått 30 år nu. På söndag skulle hon blivit 100 år. Nej, jag ville inte ha något sagt med detta, mer än att det är jämna årtal.

Att det snart är mormors 100-årsdag har den senaste tiden fått mig att tänka. Jag har inte funderat kring detta tidigare, att hon blev 70 år. För det jag minns är att vi firade hennes 70-årsdag, men nu i efterhand har jag aldrig reflekterat över att hon dog en månad senare. Firandet vi hade var att hela släkten tog ut henne på restaurang; barn, barnbarn, barnbarns barn samt respektive. Vi var många. Till och med hennes bror var med. ”Till och med”? Öh, så gamla var de inte även om jag då som 18-åring tyckte det. Men de var båda sjukliga.

Det är väl så. Ibland börjar man minnas saker man inte tänkt på under många år. Särskilt när ett speciellt datum börjar närma sig.

Jag hörde i går att en mycket avlägsen släkting skriver en bok om min släkt efter att ha släktforskat i många år. Jag har hört om andra avlägsna släktingar som på sina grenar också släktforskat och skrivit typ avhandlingar. Lite märkligt att man inte sprider den informationen inom släkten eftersom vi är inkluderade där. Vi har kännedom om att sammanställningar gjorts, men inget vi fått se eller läsa. Synd.

||||| 0 I Like It! |||||