Mitt i påsken

Detta är första veckan jag haft mina progressiva glasögon på mig ”på riktigt”. Det har tagit tid att vänja sig, ett par månader. Första veckan gick bra, men sedan hände något när jag blev sjuk, det funkade helt enkelt inte. Anledningen till att gått den här veckan beror mest på att jag gett mig tusan på det. Plus att jag inte längre ser något med mina gamla glasögon. Ändå vet jag inte om jag vill ha progressiva glasögon i framtiden, för även om man vänjer sig och inte reflekterar över att det finns olika fält i glasen då man automatiskt justerar till rätt huvudläge, så saknar jag synfält. Jag vill ha bättre synfält med glasögon utan att de är portionerade i olika styrkor. Det var inga problem att skifta mellan olika glasögon med olika syften. Dessutom är det billigare att köpa två par glasögon än progressiva.

Om en knapp månad är det dags för årets fest med skäggklubben i Sverige, Norge och Danmark (plus några members från Finland och Tyskland). Alla är så taggade, utom jag. Trots att vi ska vara i Göteborg och jag har sex minuter med bil till festlokalen. Jag har varit skitdålig fysiskt i ett halvår, men nu börjar det vända mot det bättre även om jag inte vet för hur länge. Och hur fysiskt krävande kommer festen bli med 300 deltagare? Långa dagar, ingen vila, mycket liv och rörelse. Jag är lite skärrad. Även om jag vill träffa mina skägg.

På tal om skägg – jag vet inte hur jag ska göra med mitt skägg. Jag har spontant tappat hälften, orsak okänd. Det enda riktiga är om jag uppsöker en barberare som får klippa ned det så det ser tätare ut. Eftersom skägget är +35 cm så är det okej att kapa 30 cm utan att det äventyrar mitt medlemskap i klubben (som kräver minst 5 cm helskägg). Men det handlar om ork – orkar jag boka tid till barberare innan festligheten? Jo, orkar boka gör jag, men ta mig dit? Ingen barberare i stan är handikappvänliga. Vi får se. Men jag måste. För psykiskt är det jobbigt se skägget falla.

Påskledighet fyra dagar är inte för mig. Jag måste ha ett jobbavbrott. Det ska bli skönt. Jag får ändå ledigt fyra dagar, men med ett litet avbrott för arbete.

||||| 0 I Like It! |||||